ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντεπίθεση της διοίκησης Ντηνιακού για τα τμήματα πολιτισμού

Στην αντεπίθεση περνάει η διοίκηση Ντηνιακού σχετικά με το πολύκροτο θέμα της επιλογής δασκάλων για τα τμήματα πολιτισμού , με αφορμή την ακυρωτική γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσον αφορά την απόφαση που είχαν λάβει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εν τη απουσία της. Ωστόσο δεν μένει εκεί και βάλει κατά της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Μιχάλη Σελέκου για “προσπάθεια απαξίωσης και παρακώλυσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”. Επιπλέον εξαγγέλλει διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ για την επιλογή δασκάλων από την επόμενη χρονιά, με ταυτόχρονη αλλαγή του περιεχομένου των μαθημάτων.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής της απόφασης που είχε ληφθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις προσλήψεις δασκάλων στην Στέγη Πολιτισμού δικαιώνει πλήρως την Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Ακριβώς επειδή η απόφαση που προτεινόταν ήταν νομικά άκυρη, η παράταξη της Διοίκησης του Δήμου δεν είχε πάρει μέρος στην σχετική ψηφοφορία. Γιατί η λήψη νομικά άκυρης απόφασης υπονομεύει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ευτελίζει τον θεσμό. Η στάση της Διοίκησης προστάτευε την αξιοπιστία και την σοβαρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε τελική ανάλυση του Δήμου συνολικά.

Για την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είχε συγκληθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης Διοίκησης και ήταν η ίδια με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η αλλαγή της διαδικασίας φέτος θα σήμαινε πολύμηνη καθυστέρηση στην λειτουργία των τμημάτων Πολιτισμού.

Η απόφαση του Δημάρχου είναι από την επόμενη χρονιά να εφαρμοστούν στις προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού διατάξεις τύπου ΑΣΕΠ, για πρώτη φορά στον Δήμο Χαϊδαρίου. Όπως και να υλοποιηθεί συνολικά ένας νέος, σύγχρονος και ουσιαστικά αναβαθμισμένος προγραμματισμός για τη θεματολογία και τη λειτουργία των τμημάτων Πολιτισμού.

Σε αντίθεση με την επιλογή της Διοίκησης ο Δήμος να προχωρήσει μπροστά και επιδιώκοντας συναινέσεις, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Σελέκος προσωπικά επέμειναν στην επανάληψη της άκυρης προηγούμενης απόφασης προσπαθώντας να οξύνουν και πάλι το κλίμα με προσωπικές επιθέσεις και συνεχείς διακοπές των ομιλητών.

Είναι πια φανερό ότι αυτή η προσπάθεια απαξίωσης και παρακώλυσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί μόνιμη επιλογή του κ. Σελέκου. Μια επιλογή που κινείται ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών καθώς η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου. Προβλήματα για τα οποία μεγάλη ευθύνη έχουν η προηγούμενη Διοίκηση και προσωπικά ο κ. Σελέκος και μάλλον για αυτό επιδιώκουν την υπονόμευση των λειτουργιών του ΔΣ.

Οι προθέσεις αυτές του κ. Σελέκου απομονώθηκαν στο ΔΣ. Μετά από 4 ώρες επιμονής του στην προηγούμενη άκυρη απόφαση, άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή και με μόνο στόχο του να μην πλειοψηφήσει η άποψη του Δημάρχου ψήφισε την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σπηλιόπουλος για την έναρξη από φέτος της νέας διαδικασίας για την επιλογή των δασκάλων Πολιτισμού.

Την διαδικασία αυτήν ακριβώς πρότεινε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός για να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά. Για τη φετινή χρονιά η Διοίκηση του Δήμου δεν υπερψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση γιατί υπάρχει κίνδυνος με την συνεχή παράταση των διαδικασιών να μην λειτουργήσουν φέτος τα τμήματα Πολιτισμού. Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση έχουν σαν προτεραιότητα την λειτουργία των τμημάτων και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για αυτό.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο Δήμος έχει γυρίσει σελίδα. Οι απαράδεκτες πρακτικές των εκπροσώπων της προηγούμενης Διοίκησης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και νομικά απορρίφθηκαν και πολιτικά απομονώθηκαν. Η προσπάθεια της Διοίκησης για την πρόοδο και αναβάθμιση του Δήμου δικαιώνεται και τα θετικά αποτελέσματα φαίνονται καθημερινά όλο και περισσότερο στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button