ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ανατροπή! Ψηφίσαμε για τα παιδιά μας”

Δημοτική Παράταξη”Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”

Το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική να υποχρηματοδοτεί τις ανάγκες των σχολείων όλης της χώρας, αν και έχει την αποκλειστική ευθύνη, ενέκρινε για το Δήμο μας για την καθαριότητα των σχολείων μέγιστο αριθμό ωρών ημερήσιας απασχόλησης 213 και μέγιστο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων 71 (αν εργάζονται για 3 ώρες την ημέρα) για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Χωρίς βεβαίως η εν λόγω έγκριση να καλύπτει τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων.

Για τα παραπάνω «ελλειμματικά» δεδομένα, η κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας εξ’ ολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του Δήμου από το ΥΠ.ΕΣ. (20-7-2023 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών).

Αν είναι δυνατό τα 45 σχολικά κτήρια στο Χαϊδάρι (με 1ο ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και 6ο ΣΕΚ) να είναι καθαρά και να τηρούνται επαρκώς οι συνθήκες υγιεινής!

Σενάριο ασθενικής φαντασίας της κυρίας Κεραμέως, Υπουργού Εσωτερικών!

Άλλωστε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει καταδείξει την ανεπάρκεια του αριθμού του προσλαμβανόμενου προσωπικού, ως προς την αναγκαιότητα να καθαρίζουν πραγματικά.

Μας κάνει δε τη χάρη το ΥΠ.ΕΣ., να αυξήσουμε τις ώρες απασχόλησης αλλά να καλύψουμε την επιπλέον δαπάνη από ίδιους πόρους του Δήμου μας!

Μεγαλόθυμη και γαλαντόμος με τις τσέπες μας, η κυρία Υπουργός!

"Ανατροπή! Ψηφίσαμε για τα παιδιά μας" 3

Λίγα πληρώνουμε καθημερινά για κρατικές αβελτηρίες!

Η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, έχει τον «αλγόριθμό της» με 30 άτομα πλήρους απασχόλησης και 15 τρίωρης (συνολικά 240 ώρες) για να προχωρήσει τυπικά τη διαδικασία της πρόσληψης καθαριστριών και μετά τρέχει ξοπίσω, κάθε χρόνο, να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες!

Η επιβάρυνση των παραπάνω 27 ανθρωποωρών, ανέρχονταν σε 4.941,00ευρώ ανά μήνα.

Στην πρόσφατη 7η/27 Ιουλ 2023 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, και στην υπόθεση της πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα των σχολείων μας, μέρος της αντιπολίτευσης αντέδρασε.

Κατόπιν πρότασης της Δημοτικής μας Παράταξης και με απόφαση κατά πλειοψηφία ενίσχυσε τις ώρες απασχόλησης από 240 σε 261 (30 άτομα πλήρους και 22 μερικής απασχόλησης) προσεγγίζοντας τις πραγματικές ανάγκες, σε συνδυασμό πάντοτε με την ύπαρξη προσωπικού καθαριότητας που διατίθεται από το Δήμο και με προσληφθέντες από το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 του ΟΑΕΔ. Με «ενέσεις» η κάλυψη!

Απόσπασμα από το πρακτικό της 7ης/2023 Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου: https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2023/07/163_2023-7%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%94%CE%A3.pdf

Αφού η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει το χρέος της και η Δημοτική Αρχή αρνείται να κατανοήσει τον ρόλο της!

Η επιβάρυνση των παραπάνω 41 ανθρωποωρών, ανέρχεται σε 8.784,00 ευρώ ανά μήνα.

Είναι από τις λίγες φορές που εφαρμόστηκε στην πράξη η απλή αναλογική με συζήτηση και σύνθεση απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να προφυλαχθεί η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία! Προκειμένου η λαϊκή ρήση να έχει νόημα στην πράξη: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»!

Είναι αδιανόητο για όλους και όλες, ιδιαίτερα για όσους και όσες είχαν και έχουν παιδιά στα σχολεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να μην λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα στα σχολεία μας από το ΥΠΕΣ και βέβαια μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο να μην αντιδρά η Δημοτική Αρχή έγκαιρα και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όσο μας επιτρέπεται,

  • οφείλουμε να περιορίσουμε, στο ελάχιστο αρνητικές επιπτώσεις από τη μη επαρκή καθαριότητα των χώρων υγιεινής και των αιθουσών, προστατεύοντας την υγεία των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και του βοηθητικού προσωπικού, αγαθό το οποίο δεν μπορεί να «περιοριστεί» από την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
  • ως αιρετοί έχουμε ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, να λαμβάνουμε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες στις αποφάσεις γιατί στο «σχεδιασμό μας έχουν στην άκρη» και
  • να διασφαλίζουμε την καθαριότητα, στους σχολικούς χώρους, στον κατά το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό, η οποία είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Υπέρ της πρότασης για την αύξηση των ωρών απασχόλησης και του αριθμού των καθαριστριών με τη θετική συμβολή του κυρίου Παν. Μοσχονά, πλέον των συμβούλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ψήφισαν οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης :

  • Λαϊκή Συσπείρωση – Μιχάλης Σελέκος
  • Χαϊδάρι Ψηλά – Αποστόλης Θεοφίλης
  • Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση – Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη
  • η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μέμη Κοντογιάννη

Για τους «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», #HaidariGiaOLous
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΙΤΣΑ ΑΛΚΗΣΤΗ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button