ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση σε σχολεία του Χαϊδαρίου από τα απειλητικά e-mail, με αφορμή τον τελικό του Conference League

Πολλά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία δυτικής Αθήνας έπεσαν θύματα απειλητικών e-mail, που από νωρίς το πρωί αποστέλλονταν συνεχώς. Το μήνυμα έφτασε και σε σχολεία του Χαϊδαρίου. Η υπόθεση συνδέεται με τον σημερινό τελικό του Conference League στην Αθήνα.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στις 8.30-9.00 το πρωί με την λήψη των μηνυμάτων και βάσει πρωτοκόλλου οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από το σχολείο, προκειμένου να γίνει έλεγχος από την αστυνομία και ειδικούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις γονείς που είχαν πληροφορηθεί το γεγονός πήγαν να πάρουν τ απαιδιά τους με δική τους πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 150 e-mails εστάλησαν σε σχολεία στον Γέρακα, στο Αιγάλεω, την Ηλιούπολη, το Χαϊδάρι και την Παλλήνη, στα οποία αναγραφόταν πως θα υπάρξει έκρηξη βόμβας σε κάποια δημοτικά.

Πάντως οι Αρχές αντιμετώπισαν το ζήτημα σαν κάτι αναμενόμενο, με βάση και την εμπειρία παρόμοιων απειλών σε ανάλογες διοργανώσεις τελικών ποδοσφαιρικών αγώνων σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο server που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του e-mail είναι στην Ρωσία, ωστόσο μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αποσταλεί από οπουδήποτε.

Τα ελληνικά στο κείμενο ήταν εμφανώς μεταφρασμένα από “μηχανή”. Το κείμενο είχε τίτλο “Conference- Conference” και αναφορές σε τζιχάντ, στο χτύπημα του ISIS στο Παρίσι και στους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα και το περιστατικό το παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για το περιστατικό εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία που αναφέρει:

“Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button