ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανανέωση και αισιοδοξία στην πίτα των Θεσσαλών

Με νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο και μια σειρά δραστηριοτήτων που προγραμματίζουν για τη νέα χρονιά, ο σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», έκοψε το μεσημέρι της Κυριακής την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Η αίθουσα του κοσμικού κέντρου «Άρωμα Ελλάδας» συγκέντρωσε εκατοντάδες μέλη και φίλους του συλλόγου, που έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους και στη νέα διοίκηση.

Στο δικό τους σπίτι

Ο νέος πρόεδρος Κώστας Τσιώρας στη μέση και μέλη του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κώστας Τσιώρας, μετά τις καθιερωμένες ευχές ανέφερε πως ο εθνικοτοπικός σύλλογος ιδρύθηκε το 2005 και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει μια σειρά αξιόλογων δράσεων. Όμως η φετινή χρονιά έχει ένα νέο χαρακτηριστικό, αφού μετά από τόσα χρόνια απόκτησαν τη δική τους στέγη. Αποτελούσε για αυτούς ένα όνειρο, αφού ένας σύλλογος χωρίς δικό του χώρο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό το λόγο αυτό ευχαρίστησε τη σημερινή δημοτική αρχή που έδωσε λύση σε αυτό το πολύχρονο πρόβλημα.

Πανθεσσαλικό Αντάμωμα στο Χαϊδάρι

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και ειρηνική, μπροστά στις εξελίξεις που παρακολουθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξύμνησε το σύλλογο που, αν και νέος σχετικά, έχει «ριζώσει» για τα καλά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Ευχήθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο κάθε επιτυχία. Τους κάλεσε μάλιστα να απευθυνθούν  και στους υπόλοιπους Θεσσαλούς συνδημότες μας. Τόνισε πως σε όλους τους συλλόγους η δουλειά γίνεται με ανιδιοτέλεια και γι’ αυτό κάλεσε όλους να τους πλαισιώσουν. Το μεγάλο «δώρο» όμως για το κοινό το επιφύλαξε για το τέλος. Όπως είπε, φέτος το Πανθεσσαλικό Αντάμωμα θα γίνει στο Χαϊδάρι με τη συνεργασία του Δήμου, γι’ αυτό το λόγο κάλεσε όλα τα μέλη  να βάλουν τα δυνατά τους για την επίτευξη του στόχου.

Κάλεσμα στους νέους

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στα πρόσφατα εγκαίνια των γραφείων τους, που βρίσκονται στην Αστυθέα. Ζήτησε εκτός από τις γυναίκες, που χαρακτήρισε την προσφορά τους αξιόλογη, να προστεθούν ακόμα περισσότεροι νέοι σε αυτή την κυψέλη πολιτισμού. «Με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες θα υπάρξει συνέχεια και διαχρονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Γείτονες στο χάρτη, αλλά και στο Χαϊδάρι» 

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ηπειρωτών, κ. Δημήτρης Σούκης, ευχήθηκε καλή παραγωγή ιδεών και σχεδίων. Τους χαρακτήρισε όμορους συμπατριώτες και όμορους στο Χαϊδάρι, αφού τα γραφεία των δύο συλλόγων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Υποστήριξε πως έχουν πολλά κοινά σημεία οι Ηπειρώτες με τους Θεσσαλούς, όπως επίσης τα ίδια περίπου ήθη και έθιμα. Άφησε την ελπίδα να τα αναπτύξουν και σε κοινή δράση.

«Άνθρωπος των πράξεων ο Κώστας Τσιώρας»  

Ανανέωση και αισιοδοξία στην πίτα των Θεσσαλών 1

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», κ. Στέφανος Κούτρας,  συνεχάρη το νέο πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Τσιώρα για την εκλογή του. Για πρώτη φορά αναλαμβάνει την ευθύνη να συνεχιστεί η πορεία αυτού του σημαντικού συλλόγου, που με τις δραστηριότητες του διαφημίζει την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Όπως ανέφερε, με τον κ. Τσιώρα τους συνδέει μια πολύχρονη φιλία και συνεργασία στην Ένωση. Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως έναν δραστήριο άτομα που προχωράει σε πράξεις και δεν μένει στα λόγια. «Τη δουλειά ποιος θα την κάνει, μας ρωτάει πάντα», είπε για τον κ. Τσιώρα και το κοινό τον χειροκρότησε.

Ευχαρίστησε επίσης το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, γιατί, όπως υποστήριξε, δίνοντας στέγη στο σύλλογο έδωσε προοπτική. Όλοι τους θα πρέπει να σταθούν  αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Υποσχέθηκε πως τα φετινά Καραϊσκάκεια θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο Χαϊδάρι, με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε την κοπή της πίτας ως μια εκδήλωση αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με φαγητό, κρασί και ατέλειωτο χορό. Τη μουσική επιμέλεια με παραδοσιακά τραγούδια από τη Θεσσαλία και όχι μόνο είχε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Σωκράτης Παπάς. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button