ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανακύκλωση των σχολικών βιβλίων στο Χαϊδάρι

 

Πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και την άσκηση των μαθητών στην προστασία του περιβάλλοντος παίρνει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Με επιστολή στους διευθυντές όλων των σχολείων ενημερώνει τη σχολική κοινότητα ότι είναι δυνατή η  ανακύκλωση των βιβλίων που δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν.

Με το σύνθημα “Φροντίζουμε το περιβάλλον – Φροντίζουμε για το μέλλον – Ούτε ένα χαρτί στα σκουπίδια”, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καραγιάννης ανακοινώνει συνεργασία του Δήμου με το ΙΤΥΕ “Διόφαντος”* για μαζική και οργανωμένη συγκέντρωση σχολικών εγχειριδίων, τετραδίων και φωτοτυπικού χαρτιού. Πέρα από την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία του περιβάλλοντος, υπάρχει και κίνητρο: Ο όγκος του χαρτιού που θα ανακυκλωθεί θα αντικατασταθεί με φωτοτυπικό χαρτί Α4, που θα εξοικονομήσει αντίστοιχο κόστος.

Τα γυμνάσια και λύκεια έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους, για τα δημοτικά όμως υπάρχει αρκετός καιρός.

Ποιος διαφωνεί ότι η παγιωμένη στην Ελλάδα κατασπατάληση πόρων με την καταστροφή των σχολικών βιβλίων στο τέλος της χρονιάς είναι μια απαράδεκτη κατάσταση;

Η επιστολή του Δήμου στα σχολεία:

Ανακύκλωση των σχολικών βιβλίων στο Χαϊδάρι 3

 

*Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος. Οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων σε όλα τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button