ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ανακύκλωση ρούχων : “Έτσι άδειαζε τον κάδο”

Όταν πρόσφατα δημοσιεύσαμε την είδηση για την τοποθέτηση 30 κάδων για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών στο Χαϊδάρι, κάποιοι σχολίασαν ότι και το δικό τους περιεχόμενό τους “θα κάνει φτερά”, από τους γνωστούς “συλλέκτες” των κάδων ανακύκλωσης. Παρόλο, λοιπόν, που οι μεγάλοι κόκκινοι κάδοι ασφαλίζουν σχετικά καλύτερα το περιεχόμενό τους, δεν γλιτώνουν από την τακτική λεηλασία.

Συμπολίτισσα μάς έστειλε φωτογραφίες και κείμενο:

Έξω από το 3ο Δημοτικό είδα, μέρα μεσημέρι, μία αλλοδαπή να παίρνει ρούχα μέσα από τον κάδο ανακύκλωσης που πρόσφατα μπήκε γι’ αυτά στο Χαϊδάρι. Είχε γεμίσει ένα καρότσι ρούχα! Σταμάτησα και της είπα να τα βάλει μέσα. Δεν συνετιζόταν και της είπα ότι θα πάρω το 100. Είχε μαζί της ένα σίδερο, όπως αυτό που ανεβάζουμε τις τέντες. Τελικά τα έβαλε τα μισά πάλι μέσα. Άφησε όμως κάποια να κρέμονται, προφανώς για να ξαναπεράσει. Νομίζω πως θα πρέπει να γίνει αναφορά στην σελίδα σας και να φροντίσουν οι αρμόδιοι να μην μπορούν να αδειάζουν οι επιτήδειοι την ανακύκλωση. Γιατί όπως σας είπα ήταν εξοπλισμένη. Σας στέλνω φώτο πως τα άφησε. 

Θα είναι βιώσιμη η δράση;

Το θέμα είναι ότι η εταιρεία που τοποθέτησε τους κάδους προσδοκά οικονομική βιωσιμότητα από την συλλογή όσων αφήνουν οι δημότες. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που συμβαίνει και στους μπλε κάδους. Κατά μία έννοια και αυτό που κάνουν οι αυτόκλητοι συλλέκτες ανακύκλωση – επαχρησιμοποίηση είναι, αλλά θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της δράσης και συνεπώς τη συνέχισή της.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button