ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλέξανδρος Ντάτσος – Ο Χαϊδαριώτης πρωταθλητής της Σουηδίας πείσμωσε για διεθνή διάκριση

Ο Αλέξανδρος Ντάτσος είναι ένα από τα δικά μας παιδιά που φτιάχνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό. Άφησε πίσω του το Χαϊδάρι και τις σπουδές στην αρχιτεκτονική τοπίου και βρέθηκε στη Στοκχόλμη. Εργάστηκε σαν barista και… έγινε πρωταθλητής Σουηδίας!

Εκπροσωπεί την εταιρεία Löfbergs, τη μεγαλύτερη στην Σκανδιναβία, και διαπρέπει στην κατηγορία του Latte Art. Ζωγραφίζει στον καφέ! Μπορεί να μην του δόθηκε η ευκαιρία να εξασκήσει στην Ελλάδα το επάγγελμα που σπούδασε, αλλά ο δραστήριος άνθρωπος δεν πάει χαμένος ποτέ.  

Αλέξανδρος Ντάτσος - Ο Χαϊδαριώτης πρωταθλητής της Σουηδίας πείσμωσε για διεθνή διάκριση 3
Βραζιλία: μοναδική εμπειρία. Πρώτα ο διαγωνισμός σ αυτό το επίπεδο και έπειτα η επίσκεψη σε φυτεία καφέ.

Πέρυσι τον παρακολουθήσαμε στην πορεία του προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σάο Παόλο της Βραζιλίας. Σημειώνουμε ότι οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει παράδοση στον διαγωνισμό, είτε αγωνίζονται με τα εθνικά χρώματα είτε για “ομάδες” του εξωτερικού!

Ο φετινός εθνικός σουηδικός διαγωνισμός του καφέ από την SCA (Speciality Coffee Association) της χώρας έγινε στην πόλη Alingsas στις 21-25 Φεβρουαρίου.

Αλέξανδρος Ντάτσος - Ο Χαϊδαριώτης πρωταθλητής της Σουηδίας πείσμωσε για διεθνή διάκριση 5
Μετά την περυσινή επιτυχία ακολούθησαν και ακολουθούν ταξίδια επαγγελματικά. Πέρσι: Γερμανία, Ρουμανία, Ολλανδία, Βραζιλία. Φέτος: Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Δανία, Γερμανία και Κολομβία.

Πολύτιμη εμπειρία

Να τι είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Αλέξανδρος: “Δεν πέρασε αρκετός καιρός από την επιστροφή μου απ την Βραζιλία, όπου διαγωνίστηκα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα   Latte Art καταλαμβάνοντας την 28η θέση ανάμεσα σε 40 εθνικούς πρωταθλητές. Το αποτέλεσμα με απογοήτευσε προσωπικά, ωστόσο ήταν πολύτιμη εμπειρία. Έκανε ευκολότερη την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Σουηδία για το 2019.”

Αλέξανδρος Ντάτσος - Ο Χαϊδαριώτης πρωταθλητής της Σουηδίας πείσμωσε για διεθνή διάκριση 7
Η εταιρία Lofbergs παρέχει κάθε υποστήριξη. Επενδύει ώστε να παρακολουθεί ο Αλέξανδρος πιστοποιημένα σεμινάρια, καθώς και μαθήματα σουηδικών. Οι ώρες μαθημάτων θεωρούνται ως ώρες εργασίας και συμπεριλαμβάνονται στο 8ωρο!

Ο Αλέξανδρος Ντάτσος στο Βερολίνο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος θα γίνει στο Βερολίνο στις 6-8 Ιουνίου και η προπόνηση του Αλέξανδρου έχει ξεκινήσει ήδη. Φέτος στόχος του είναι μια θέση στον τελικό και εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η προετοιμασία. Ωστόσο, όπως μάς λέει, το επίπεδο κάθε χρόνο είναι υψηλότερο, κυρίως από διαγωνιζόμενους από χώρες της Ασίας. Στο Βερολίνο προβλέπεται υψηλή προέλευση κοινού, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση από ευρωπαϊκές χώρες

Αλέξανδρος Ντάτσος - Ο Χαϊδαριώτης πρωταθλητής της Σουηδίας πείσμωσε για διεθνή διάκριση 9

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Άνεργος αρχιτέκτονας στο Χαϊδάρι – Πρωταθλητής Βarista στη Στοκχόλμη!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button