ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αίσιο τέλος στην εξαφάνισης της 13χρονης Λάουρας, με πρωταγωνιστή Χαϊδαριώτη αστυνομικό

Η περιπέτεια της Λάουρας Μ., 13 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην Κυψέλη, έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η μικρή βρέθηκε σε περιοχή της Δυτικής Αθήνας από περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι καλά στην υγεία της.

Η 13χρονη Λάουρα έφυγε από το σπίτι της την Τετάρτη 12 Μαΐου. Τη λύση έδωσε η παρατηρητικότητα ενός συμπολίτη μας αστυνομικού, ο οποίος την αναγνώρισε από τις φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού. Πρόκειται για τον Αρχιφύλακα Ι.Π., που μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και σήμερα ανήκει στη δύναμη του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής.

Την εντόπισε στις 16 Μαΐου ενώ περπατούσε σε περιοχή της Δυτικής Αθήνας (όχι στο Χαϊδάρι). Παρέμεινε το βράδυ στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, γιατί η περιοχή κρύβει κινδύνους, μέχρι που την παρέλαβαν οι γονείς της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αιτία της εξαφάνισης είναι αυτή που αρκετά συχνά αναδεικνύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή κάποιο περιστατικό έντασης με τους γονείς.

Για τον Χαϊδαριώτη αστυνομικό δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει εις πέρας με επιτυχία μια αποστολή. Ήδη η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί και σε άλλα περιστατικά της δράσης του. Να σημειωθεί πως είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γόνος αστυνομικής οικογένειας.

Για μια ακόμη, φορά, λοιπόν, η υπηρεσία #Missing alert του “Χαμόγελου του Παιδιού” έφερε αποτελέσματα.

Η οργάνωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΥΡΑΣ Μ., 13 ΕΤΩΝ, #MISSING ALERT

Η περιπέτεια της Λάουρας Μ., 13 ετών, έληξε σήμερα δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Λάουρα Μ. βρέθηκε στην περιοχή της Αθήνας από περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι καλά στην υγεία της.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στη Λάουρα Μ. και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Μάθετε περισσότερα για το Missing Alert Hellas: https://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:missing-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116000»

e mail: [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button