ΑΓΟΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αγορά Χαϊδαρίου σε φάση επαναφοράς – Στα κομμωτήρια με λίστα αναμονής

Δεν σταμάτησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα όλο αυτό το διάστημα από πελάτισσες που ζητούσαν συμβουλές και τρόπους να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Κυρίως για να αντιμετωπίσουν την άβαφη ρίζα που χαλάει την ψυχολογία… Όσο περνάνε οι μέρες οι κυρίες ζητούν απελπισμένα ένα ραντεβού -εάν είναι δυνατό την πρώτη μέρα λειτουργίας!

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν την Δευτέρα 4 Μαΐου. Θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με όλους τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ποιο συγκεκριμένα, θα λειτουργούν μόνο με προκαθορισμένα ραντεβού, θα προβλέπονται αντισηπτικά, χρήση μάσκας και γαντιών.

Έκαναν εγκαίρως τις κρατήσεις τους

Για το θέμα αυτό το «Χαϊδάρι Σήμερα» επικοινώνησε με την κ. Βίκυ Πέττα, που εργάζεται στο unisex κομμωτήριο «Τέλης Κικέρης». Επισήμανε και αυτή την αδημονία των γυναικών (δεν διαπίστωσε κάτι ανάλογο και με τους άνδρες πελάτες): “Δεκάδες κυρίες είναι στην αναμονή για να τις ειδοποιήσουμε αμέσως μόλις ανοίξουμε”.

Σβήσιμο υποχρεώσεων στην περίοδο της καραντίνας

Όσον αφορά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα καταστήματα του κλάδου κατά την περίοδο της καραντίνας, δεν διαφέρον από τα γενικά συμπεράσματα των επιχειρηματιών: «Το επίδομα των 800 ευρώ δεν μας καλύπτει. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει το κράτος ήταν να σβήσει όλες τις υποχρεώσεις που προέκυψαν από την περίοδο που κλείσαμε και δεν υπάρχουν έσοδα. Μιλάμε για τα ενοίκια που πρέπει να καταβάλουμε, ενώ δεν λειτουργούμε, το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ιδανικό θα ήταν να δινόταν ως ενίσχυση ένα ποσό για να καλύψει μια επιχείρηση τις άμεσες ανάγκες της στο νέο της ξεκίνημα».

Με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό σχέδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, θα περιλαμβάνεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Για παράδειγμα, θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός του κομμωτηρίου κλπ.  Άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών.

Όπως και να έχει, τα κομμωτήρια με το που θα ανοίξουν θα έχουν πολλή δουλειά και θα χαρίσουν την προσωπική φροντίδα που τόσο έλειψε στο διάστημα της καραντίνας. Οι γυναίκες επιστρέφουν στο χώρο που λατρεύουν!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button