ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αυτοί περήφανοι, εμείς ξεφτίλα”

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε σαν σχόλιο στη σημερινή είδηση της εφημερίδας μας ότι ο Δήμος Περιστερίου αξιοποίησε παλιό σχολικό κτήριο για να δημιουργήσει υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο για μαθητές ΑμεΑ., βλέπε Περήφανοι στο Περιστέρι για το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Elias Islander

Έχουμε και εμείς εδώ στο Χαϊδάρι ένα κτίριο που ήταν κάποτε παλιό δημαρχείο (σσ αναφέρεται στο Παλαιό Δημαρχείο, στη συμβολή Κουμουνδούρου και Νικομηδείας) . Έγινε αστυνομικό τμήμα έγινε πάρκινγκ για τα σκουπιδιάρικα έγινε “πολιτιστικό” κέντρο.

Μετά ανέλαβαν καταληψίες που διέλυσαν στην κυριολεξία το κτίριο και το πάρκο που το συνοδεύει και έκαναν παρτάκια συνεχώς όσο οι υπόλοιποι είμασταν σε καραντίνα. Το έχουν διαρρήξει 6 φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα φρύγανα από τα πεύκα έχουν γίνει βουνά ολόκληρα δηλαδή βόμβα για όλους τους περίοικους που από τύχη και μόνο την έχουν γλυτώσει. Τώρα λένε ότι θα τεθεί ξανά υπό κατάληψη.

"Αυτοί περήφανοι, εμείς ξεφτίλα" 3
Παλαιό Δημαρχείο Χαϊδαρίου “Δημήτρης Γιαχνής”, στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία

Στις 15 Αυγούστου το μεσημέρι κλέφτες το χρησιμοποίησαν ως καταφύγιο αφού είχαν μπουκάρει σε σπίτι απέναντι (έχει γίνει ξανά). Πόρτες παράθυρα σπασμένα και εστία μόλυνσης.

Ο Δήμος; Μου πήρε 3 χρόνια και άπειρο χρόνο να τους πείσω να κλαδέψουν φυτά και δέντρα γιατί είχε γίνει ζούγκλα. Ήρθαν τελικά τον Ιούλιο του 2021 και αυτό μόνο επειδή το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από το “Χαϊδάρι Σήμερα” με σχετικό άρθρο τότε.

Έκαναν μισή δουλειά και θα συνέχιζαν σε δύο εβδομάδες. Φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και ακόμη έρχονται.

Έρχονται όμως και εκλογές. 😏

Από το 1997 που μένω εδώ τέτοια παρακμή τέτοια αμέλεια και τέτοια αδιαφορία δεν έχουμε ξαναβιώσει. Και μην τολμήσει κανείς να θίξει “πολιτικές” πεποιθήσεις για αυτό. Και οι προηγούμενοι την ίδια αδιαφορία επέδειξαν.

Ψάχνω να βρω λέξη για κλείσιμο. Είμαι ανάμεσα στις λέξεις κοπρόσκυλα και ξεφτίλα. Διαλέξτε και πάρτε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button