ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αυτή την Κυριακή ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο θα κατακλύσουν το λεκανοπέδιο. Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 8.35 π.μ., από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες του κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του ίδιου του Μαραθώνιου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά και μια σημαντική αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος την ιστορική, ζωντανή και δυναμική πόλη της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Σε τεχνικά ζητήματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος είπε: «Φέτος θα τρέξουν 51.000 δρομείς. Οι εγγραφές έκλεισαν από τον Απρίλιο. Τους δρομείς θα μεταφέρουν από την Αθήνα στον Μαραθώνα 300 λεωφορεία τα οποία σε ευθεία σχηματίζουν γραμμή μήκους 10χλμ. ενώ το ποτάμι των δρομέων θα φτάνει τα 13χλμ μήκος. Οι εκδηλώσεις του 35ου Μαραθωνίου θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη με την Expo Marathon και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το ΑΣΑΕΔ. Ιδιαιτέρως σημαντικός αγώνας φέτος είναι και ο τελικός του run Greece που θα γινει στην Αθήνα και εχει ως στόχο τη σύνδεση της περιφέρειας με το κέντρο. Και δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες εθελοντές μας».

Στους υπόλοιπους αγώνες:

Η εκκίνηση για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα δοθεί στις 9.00 στην Ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα.

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7.45 στη Λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και του αγώνα των Αθλητών Special Olympic Hellas στις 8.50 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα δοθεί από τις 10.25 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και του Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO από τις 10.35 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Όλοι οι δρομείς τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button