ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αφγανός μαχαίρωσε δύο ομοεθνείς του στον Σκαραμαγκά και το έσκασε

Πολύ επικίνδυνος για την κοινότητα των προσφύγων του Σκαραμαγκά αποδεικνύεται νεαρός Αφγανός, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ έχει μαχαιρώσει σοβαρά 3 ομοεθνείς του. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το πρώτο μαχαίρωμα αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα, ενόσω αυτή εκκρεμεί, να τραυματίσει εχτές σοβαρά ακόμη δύο άτομα. Ο δράστης διέφυγε και κρύβεται.

Πανικός μέσα στη νύχτα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου κραυγές πόνου έκαναν δεκάδες οικογένειες να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά. Η ώρα ήταν γύρω στις 3 το πρωί όταν ακούστηκαν εκκλήσεις για βοήθεια από δύο πρόσφυγες.

Άντρες που βγήκαν από τα σπιτάκια τους διαπίστωσαν ότι ένας 20χρονος Αφγανός είχε τραυματίσει σοβαρά με μαχαίρι δύο ομοεθνείς του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, για ασήμαντο λόγο ήρθε σε διένεξη μαζί τους και τράβηξε μαχαίρι. Τα θύματά του, ηλικίας 25 και 35 ετών, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύονται.

Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Δεν είναι η πρώτη του φορά – Εκκρεμεί και άλλη δίκη

Να σημειωθεί πως λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα το φετινό Ιούνιο, ο 20χρονος ήταν πρωταγωνιστής σε πανομοιότυπο  περιστατικό, που σημειώθηκε επίσης στη Δομή. Θύμα του τότε ήταν ένας άλλος Αφγανός, 25 ετών. Ο δράστης, υπό την επήρεια αλκοόλ και πάλι, τον τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι για ασήμαντη αφορμή.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί  δικογραφία με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button