ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αφαία Σκαραμαγκά: Τα αγριογούρουνα στο Ιερό της Αφροδίτης! – Βίντεο

Νέα βίντεο με αγριογούρουνα, αυτή τη φορά από τον οικισμό της Αφαίας.

Όπως θα δείτε, μια μεγάλη οικογένεια με δύο τουλάχιστον ενήλικα περιφέρεται νωρίς το βράδυ μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αφροδίτης. Όπως μας λέει ο κ. Γιώργος Ζερβούδης, που μας έστειλε τα βιντεάκια, αυτό είναι ένα συνηθισμένο γεγονός. Ο ίδιος, πέρα από το αξιοπερίεργο του πράγματος, βάζει σαν πρώτο θέμα το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό στην Κοιλάδα του Δαφνιού. Αυτό κυρίως διότι σε κάποια σημεία κατά μήκος της έχει καταστραφεί η περίφραξη που την χωρίζει από το Άλσος και είναι πανεύκολο να βγουν τα ζώα στη λεωφόρο, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Όπως έχουμε γράψει, στο ύψος του ΨΝΑ υπάρχει σχετική προειδοποιητική πινακίδα, αλλά αυτό δεν αρκεί, αφού χρειάζεται αποκατάσταση και ενίσχυση των περιφράξεων της Εθνικής Οδού:

Στο πιο πάνω άρθρο ο κ. Νίκος Βλάχος, στέλεχος του Δασαρχείου Αιγάλεω, είχε πει στην εφημερίδα μας ότι τα αγριογούρουνα έχουν ήδη περάσει και στο Όρος Αιγάλεω. Ο βασικός κίνδυνος που επισημαίνει και ο ίδιος είναι τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία έχουμε δει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πιο πρόσφατο το τραγικό γεγονός στο Κιλκίς με δύο νεκρούς. Αν χρειαστεί, μας είχε πει το Δασαρχείο, λόγω μεγάλης αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή μας, θα προβεί σε παγίδευση και μετακίνηση ζώων προς την Πάρνηθα. Οι νέες γεννήσεις δείχνουν ότι στο Άλσος Δαφνίου τα ζώα έχουν βρει ιδανικές συνθήκες, κυρίως λόγω του νερού που ρέει εκεί όλο το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button