ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με “ολίγη” από αντιπολίτευση το τελευταίο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περιλάμβανε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου, μία τακτική και μία για τη συζήτηση – ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου. Στην πρώτη ήμασταν “μείς κι εμείς”. Χαρακτηριστική εικόνα ήταν τα άδεια έδρανα των μελών της αντιπολίτευσης, ενώ από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων παρίσταντο μόνο ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Η αίθουσα συνεδριάσεων θύμιζε «άδειο γήπεδο», αφού μόνο δύο δημότες ήρθαν να την παρακολουθήσουν. Μια και δεν έγιναν ερωτήσεις, για τα 9 προς συζήτηση θέματα δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 15 λεπτά της ώρας… Αντίθετα η προσέλευση αυξήθηκε και τα “αίματα άναψαν” λίγο αργότερα, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 7.30 μμ.

Αυτά αποφασίστηκαν

Με βάση την ημερήσια διάταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως μέλη στην Εκτιμητική Επιτροπή για το έτος 2019 τους δημοτικούς συμβούλους Ηλία Βαρυτιμιάδη και Αθηνά Σκαμπά. Επίσης όρισε τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Τσουκνίδα και Βασίλη Καρατζαφέρη για την παραλαβή της καλής εκτέλεσης μικρών έργων-εργασιών συντήρησης για το επόμενο έτος. Στη συγκρότηση επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων, ορίστηκε τακτικό μέλος ο Παναγιώτης Κουβαράς.Πέρα από αυτά, εγκρίθηκε ομόφωνα πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαϊδαρίου. Τα παραπάνω αφορούν δραστηριότητες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων.

Διαφωνίες μόνο στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2019

Πέρασε ομόφωνα η τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και της εισηγητικής έκθεσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου, οικονομικού έτους 2018.

Ομόφωνα εγκρίθηκε το οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής σχετικά με την υλοποίηση της υπηρεσίας «Αναβάθμιση ιστοσελίδας Δήμου Χαϊδαρίου». Οι συγκεκριμένες εργασίες που αφορούν τη διαδικτυακή ενημέρωση ανατέθηκαν σε ιδιώτη και στοίχησαν συνολικά περίπου 1.200 ευρώ. Ομόφωνα πέρασε και η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής καλής εκτέλεσης υπηρεσιών προς το Δήμο μας που αφορούν διάφορες παροχές υπηρεσιών από ιδιώτες προς το Δήμο μας. Τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Χαϊδαρίου για το έτος 2019. Από την μειοψηφία υπέρ ψήφισε μόνο ο Ανδρέας Μποζίκας. Κατά ψήφισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ενώ η Αγγελική Γκανά επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

Η τακτική συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου έκλεισε με το έκτακτο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα: «Σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας του άρθρου 99 του νόμου 3855/2010», κάτι που έχει να κάνει με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πολεοδομίας Αιγάλεω. Με βάση αυτή την απόφαση ο Δήμος μας θα στείλει έναν δικό του υπάλληλο στη συγκεκριμένη υπηρεσία της γειτονικής πόλης, για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ναι στον προϋπολογισμό του Δήμου και από τον Ανδρέα Μποζίκα

Μετά από ένα διάλειμμα περίπου μισής ώρας ακολούθησε η μαραθώνια συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, του έτους 2019. Στη συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση δημοτικών συμβούλων.

Μετά από περίπου πέντε ώρες συζητήσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων, υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας και ο Ανδρέας Μποζίκας. Όλοι οι υπόλοιποι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ψήφισαν κατά.

Λίγη ώρα νωρίτερα η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού είχε αποχωρήσει (περισσότερα εδώ: Αποχώρησε ο Βαγγέλης Ντηνιακός από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού). 

Να υπογραμμίσουμε πως στην κεντρική πολιτική σκηνή η θετική ψήφος στον προϋπολογισμό του κράτους, ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button