Οι 10 πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης στο Αιγάλεω

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Πολυθεματικός Τύπος
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Γωνιές Ανακύκλωσης - Αιγάλεω. Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας σε αυτήν που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο.

10 Γωνιές Ανακύκλωσης, 10 βήματα μπροστά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Αιγάλεω είναι ένας από τους λίγους στο Λεκανοπέδιο, ο οποίος, υλοποιώντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει εκπονηθεί, προχωράει στις αναγκαίες εφαρμογές ανακύκλωσης.

Διαλογή στην Πηγή

Τοποθέτησε τις δέκα πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης, από τις 110 που σχεδιάζει συνολικά να αναπτύξει. Στοχεύει στην ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης. Ο ΧΥΤΑ της Φυλής δεν χωράει άλλα σκουπίδια πια! Η Αθηναίοι οφείλουν να ακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο (ανακύκλωση του 90% του συνόλου των απορριμμάτων), γιατί αλλιώτικα η πόλη τους βρίσκεται μπροστά σε ένα ζοφερό μέλλον. 

Πώς λειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης

Στις Γωνιές Ανακύκλωσης οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ανακυκλώνουν ξεχωριστά χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εξοικονόμηση πόρων, ελαττώνεται η ποσότητα απορριμμάτων, ομορφαίνει η εικόνα του Δήμου και συνολικά ενισχύεται η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι 10 πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης στο Αιγάλεω 3

Τα 10 σημεία με Γωνιές Ανακύκλωσης είναι:

1.    Μίνωος και Β. Ηπείρου
2.    Παπανικολή και Ανδρούτσου
3.    Ορυζομύλων (πλησίον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης)
4.    Πλατεία Λ. Καραγιάννη
5.    Δημαρχείο
6.    Θηβών και Μητέρας (1ο ΚΑΠΗ)
7.    Σουλίου (4ο Γυμνάσιο)
8.    Πολυδεύκους και Ηρακλείτου (Πλατεία Παπάγου)
9.    Εδέσσης και Δελφών
10.  Ν. Πλαστήρα (Κολυμβητήριο)

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *