ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι 10 πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης στο Αιγάλεω

10 Γωνιές Ανακύκλωσης, 10 βήματα μπροστά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Αιγάλεω είναι ένας από τους λίγους στο Λεκανοπέδιο, ο οποίος, υλοποιώντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει εκπονηθεί, προχωράει στις αναγκαίες εφαρμογές ανακύκλωσης.

Διαλογή στην Πηγή

Τοποθέτησε τις δέκα πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης, από τις 110 που σχεδιάζει συνολικά να αναπτύξει. Στοχεύει στην ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης. Ο ΧΥΤΑ της Φυλής δεν χωράει άλλα σκουπίδια πια! Η Αθηναίοι οφείλουν να ακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο (ανακύκλωση του 90% του συνόλου των απορριμμάτων), γιατί αλλιώτικα η πόλη τους βρίσκεται μπροστά σε ένα ζοφερό μέλλον. 

Πώς λειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης

Στις Γωνιές Ανακύκλωσης οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ανακυκλώνουν ξεχωριστά χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εξοικονόμηση πόρων, ελαττώνεται η ποσότητα απορριμμάτων, ομορφαίνει η εικόνα του Δήμου και συνολικά ενισχύεται η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι 10 πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης στο Αιγάλεω 3

Τα 10 σημεία με Γωνιές Ανακύκλωσης είναι:

1.    Μίνωος και Β. Ηπείρου
2.    Παπανικολή και Ανδρούτσου
3.    Ορυζομύλων (πλησίον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης)
4.    Πλατεία Λ. Καραγιάννη
5.    Δημαρχείο
6.    Θηβών και Μητέρας (1ο ΚΑΠΗ)
7.    Σουλίου (4ο Γυμνάσιο)
8.    Πολυδεύκους και Ηρακλείτου (Πλατεία Παπάγου)
9.    Εδέσσης και Δελφών
10.  Ν. Πλαστήρα (Κολυμβητήριο)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button