ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το όμορφο αλσάκι κόστισε κάτι παραπάνω στον Άγιο Ανδρέα: 92.000 ευρώ ο λογαριασμός νερού!!!

Πάλι ο Δήμος “έβαλε το χεράκι του”!

Σοκ έπαθαν οι ιερείς του Αγίου Ανδρέα Χαϊδαρίου, ανοίγοντας τον τελευταίο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Ενώ κάθε φορά η αξία του νερού μετά βίας ξεπερνούσε το ποσό των 10 ευρώ, αυτός άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 92.000 ευρώ!!! Ακόμα και για κακόγουστη φάρσα το πέρασαν κάποιοι επίτροποι. Όμως, δυστυχώς ήταν μια οδυνηρή πραγματικότητα. 

Το όμορφο αλσάκι κόστισε κάτι παραπάνω στον Άγιο Ανδρέα: 92.000 ευρώ ο λογαριασμός νερού!!! 1
Μεγάλωσαν τα δέντρα, δημιουργήθηκε το όμορφο αλσάκι στις κλιτύες του ρέματος του Αγίου Αντρέα. Μόνο που το ακριβοπλήρωσε ο Άγιος…

Η εξήγηση βρέθηκε γρήγορα και για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι… το χεράκι του το είχε βάλει ο Δήμος! Αιτία της συμφοράς ήταν μια βρύση, από την οποία ο Δήμος έπαιρνε νερό για να ποτίσει τα δέντρα στο μικρό άλσος πίσω από την εκκλησία, στην πλευρά του ρέματος. Είχε μείνει ανοικτή από το 2008 και το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε 6 χρόνια μετά!!! Σε ανάλογο γεγονός είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες: ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένης κατοικίας στην Αφαία χρεώθηκε από την ΕΥΔΑΠ με 12.000 ευρώ, διότι η σύνδεσή του πότιζε, εν αγνοία του, τη μεγάλη δενδροφύτευση του Δήμου στο ρέμα του Αγίου Αντωνίου! Και να πεις κανείς ότι το Χαϊδάρι δεν έχει γεωτρήσεις και πηγάδια για να ποτίζει το πράσινο… Αλλά από προγραμματισμό και πρωτοβουλίες, ο Δήμος μας παίρνει “μηδέν”. 

Το θέμα του Αγίου Ανδρέα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Τάσος Βουρλούμης. Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση παρουσίασε το πρόβλημα και είπε πως από την πλευρά της Εκκλησίας έχουν γίνει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προς το Δήμο και το γνωρίζει η Τεχνική Υπηρεσία. «Θα ήθελα μία απάντηση για το τι θα γίνει άμεσα. Θα το πληρώσει η εκκλησία ή ο Δήμος;», ρώτησε ο κ. Βουρλούμης και ζητούσε επίμονα απάντηση. 
Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κ. Δημήτρης Παρασκευάς, περιορίστηκε να απαντήσει πως το θέμα το έχουν δώσει στην Υπηρεσία Πρασίνου, προκειμένου να δει αν υπάρχει σύνδεση και από πότε έχει γίνει αυτή. Επιφυλάχτηκε πως στη συνέχεια θα το συζητήσουν με τη διοίκηση του Δήμου. Όμως ο κ. Βουρλούμης επέμεινε: «Ισχύει ότι αυτή την παροχή την κάνατε εσείς και ενδεχομένως αυτή η βρύση για έξι χρόνια ήταν ανοικτή;». «Δεν έχω την πλήρη εικόνα και η Υπηρεσία ψάχνει να δει ακριβώς τι έχει γίνει. Αν δηλαδή έχει γίνει σύνδεση από αυτό το μετρητή για να ποτίσουμε το πράσινο. Γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να παίρνει ο Δήμος από άλλες παροχές και να ποτίζει χώρους πρασίνου», ήταν η απάντηση του κ. Παρασκευά. 
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, τονίζοντας πως υπάρχει ένα ποσό 94.000 εύρω, το οποίο το φορτώνεται ο Δήμος. «Απορώ πως τόσα χρόνια έτρεχε μια βρύση και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι. Είναι τραγικό. Να δούμε αν μπορεί να γίνει μια ρύθμιση με τη ΕΥΔΑΠ», κατέληξε.

Από εδώ έφευγε το λάστιχο, που σιγοποτίζοντας 6 χρόνια ξόδεψε 92.000 ευρώ.

“Οι δαπάνες κάθε ενορίας ελέγχονται”
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επισκέφτηκε τον Άγιο Ανδρέα και συνομίλησε με τον εφημέριο πατέρα Βλάση. Τον ρωτήσαμε αν αντιλήφθηκε αυτή τη διαρκή απώλεια νερού όλα αυτά τα χρόνια. Μας είπε πως δεν είδε ποτέ σε κάποιο σημείο πέριξ του ναού να τρέχουν νερά και ο λογαριασμός όλα αυτά τα χρόνια κινούνταν γύρω στα 12 ευρώ. Όμως η ΕΥΔΑΠ τον έβγαζε κατά προσέγγιση. 
Μετά από έξι χρόνια επισκέφτηκε το χώρο ο καταμετρητής υπάλληλος και διαπίστωσε πόσες χιλιάδες κυβικά νερού ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. «Οι δαπάνες κάθε ενορίας ελέγχονται από την οικονομική υπηρεσία της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως», μας τόνισε χαρακτηριστικά ο πατήρ Βλάσης, σημειώνοντας πως ποτέ δεν ήρθε όλα αυτά τα χρόνια φουσκωμένος λογαριασμός. 
Στον περίβολο του Ναού μας υπέδειξε τη σύνδεση που έκανε ο Δήμος για το πότισμα των δέντρων. Εμφανής ήταν η λύπη του όταν τον ρωτήσαμε πόσες άπορες οικογένειες θα μπορούσαν να σιτίζονται σε ετήσια βάση με αυτό το υπέρογκο ποσό. Τώρα πλέον περιμένει τη λύση από το Δήμο, μια που εκεί χρεώνεται η άσκοπη διαρροή νερού. 
Εκείνο που κατάφερε να κάνει η ενορία ήταν να πάρει από την ΕΥΔΑΠ παράταση ένα μήνα ακόμα, προκειμένου να δει πως θα διεκπεραιωθεί η οφειλή. Έτσι προς το παρόν υπάρχει νερό για τις λειτουργικές ανάγκες του ναού. 
Κλείνοντας τη συζήτησή μας ο ιερέας, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Σελέκο για το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα αυτό.
Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button