ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

6ος Στόλος και Έλληνες εφοπλιστές ενδιαφέρονται για επισκευές στον Σκαραμακά

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ – ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς είναι ένας χώρος που μπορεί να δημιουργήσει ισχυρό οικονομικό κύκλο και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

Τα παραπάνω ανέφερε χτες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι ήδη η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει σε αυτόν και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, την εκκίνηση της όλης διαδικασίας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος της ναυπηγικής, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και να ξεκινήσει η Cosco τις επενδύσεις για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Είναι ένας χώρος που μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και ισχυρό οικονομικό κύκλο», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές».
Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ναυπηγοεπισκευές από τον 6ο αμερικανικό στόλο, αλλά και από Έλληνες εφοπλιστές μεσαίου μεγέθους για αξιοποίηση χρημάτων από το πρόγραμμα Γιούνκερ. Δήλωσε επίσης, ότι ένα μεγάλο κομμάτι των σκαφών του λιμενικού σώματος μπορούν να κατασκευάζονται και να επισκευάζονται στη χώρα μας.
Πρόσθεσε εξάλλου, ότι από το 2020 η χρήση ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%), για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία, θα οδηγήσει πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρήσουν σε κατασκευαστικές αλλαγές.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button