ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

36χρονη καθηγήτρια θετική στον κορωνοϊό – Προληπτικό κλείσιμο δύο σχολείων του Χαϊδαρίου

Η 36χρονη καθηγήτρια, η οποία αποτελεί το 2ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αθήνα, ζει στα δυτικά προάστια και αυτή είναι, όπως φαίνεται, η αιτία που οδήγσε τις αρχές στο προληπτικό κλείσιμο των δύο σχολείων του Χαϊδαρίου (4ο Λύκειο – 4ο Γυμνάσιο), καθώς τριών του Περιστερίου (11ο Λύκειο Περιστερίου, 19ο Νηπιαγωγείο, 5ο Δημοτικό).

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν, ώστε να τους θέσουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση, ενώ σήμερα στις 12:30 στο Υπουργείο Υγείας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button