ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων υποκλίθηκε στον 55χρονο Αντώνη Συκάρη

 

Οι ορειβάτες Αντώνης Συκάρης (δεξιά) και Φώτης Θεοχάρης επιστρέφουν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Μαΐου, αφού κατάφεραν να φθάσουν στην τρίτη ψηλότερη κορυφή -και τεχνικά δυσκολότερη -του κόσμου, στο θρυλικό όρος Kangchenjunga, που φτάνει σε ύψος τα 8.586 μέτρα.

Ο Αντώνης Συκάρης (55 ετών), γνωστός επιχειρηματίας στην πόλη μας, και ο Φώτης Θεοχάρης (27 ετών), πάτησαν στην κορυφή της Kangchenjunga. Οι δυο ορειβάτες, τρεις ημέρες μετά το ξεκίνημά τους από το basecamp και με σύμμαχο τον καλό εγκλιματισμό τους και τον καλό καιρό, κατάφεραν να πατήσουν την πολυπόθητη κορυφή.

Στο Kangchenjunga, τα τρία τελευταία χρόνια παρόλο τις προσπάθειες ξένων ορειβατών απ’ όλο τον κόσμο δεν έχει καταφέρει να αναρριχηθεί κανείς. Πρόκειται για το δεύτερο λιγότερο σκαρφαλωμένο βουνό στον κόσμο. Οι δύο Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν ωστόσο μετά από 51 ημέρες παραμονής στο απομακρυσμένο αυτό βουνό στα νεπαλοϊνδικά σύνορα να το “κατακτήσουν.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική επιτυχία σε κορυφές που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα, και η οποία θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο για την ελληνική ορειβασία (σε συνέχεια της περσινής κατάκτησης της κορυφής του Έβερεστ από τον Αντώνη Συκάρη και τον Μάικ Ευμορφίδη).

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button