ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

3.000 θέσεις εργασίας στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου, σε πρώτη φάση

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου, ως σχέδιο νόμου, μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας. Πρόκειται για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου Logistics Park της χώρας. Πέραν των άλλων, θα έχει θετική επίδραση στην απασχόληση και στην τοπική οικονομία της Δυτικής Αττικής. Αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για τις συνδυασμένες μεταφορές της Ελλάδας. Σημαντικό εί ναι όκολουθεί ανάλογο πρότζεκτ μεγαλύτερης έκτασης από τον ΟΣΕ, στην ίδια περιοχή.

Ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του είναι η Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, η οποία και θα αναλάβει την εκμετάλλευσης του Θριασίου για εξήντα έτη. Ήδη σύμβαση έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Εφόσον εγκριθεί, ο συνολικός φάκελος του έργου θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική γνωμοδότηση. Αμέσως μετά θα εκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 για φορτηγά. Το ακίνητο είναι έκτασης 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται θα απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα, ενώ με τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το ypodomes.com, μέσα στο 2018 θα έχουμε και το δεύτερο ΣΔΙΤ για το νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο (γνωστό και ως Θριάσιο 2). Θα έχει τριπλάσια έκταση (περίπου 1.650 στρέμματα!) και φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ. Μιλώντας σε ημερίδα του υπουργείου για τις συνδυασμένες μεταφορές και τον ρόλο της Ελλάδας ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε μόνο μεταφορείς, θέλουμε το κομμάτι του παραγόμενου ευρωπαϊκού προϊόντος που ανήκει στη χώρα μας να είναι στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παραγωγής – Μεταφορών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θανάση Ζηλιασκόπουλο, «στο Θριάσιο πρέπει να δημιουργηθούν περί τις 20.000 θέσεις εργασίας στη συναρμολόγηση προϊόντων, διαφορετικά θα μιλάμε για αποτυχία».

Στόχος 20.000 θέσεις εργασίας για συναρμολόγηση κινεζικών προϊόντων στο Θριάσιο

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button