ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Σφοδρή αντίδραση των αποφοίτων ΤΕΙ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα εκφράζει την αντίθεσή του στην απαξίωση των πτυχιούχων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, αλλά και γενικότερα, που προκύπτει από την ίδρυση του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και την διαδικασία ισοτίμησης των πτυχίων τους με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.   

Η τοποθέτησή τους επί του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής:

Ως Σύλλογος Αποφοίτων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., εκφράζουμε τη θλίψη μας για την στάση του κ. Υπουργού, την παντελή έλλειψη κάθε διάθεσης επικοινωνίας και διαλόγου και την πλήρη απαξίωση των πτυχιούχων των δύο Ιδρυμάτων, η οποία γίνεται φανερή από την απόλυτη έλλειψη κάθε είδους πρόνοιας για τους αποφοίτους των δύο Ιδρυμάτων που απορροφώνται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι η διευθέτηση των κύριων ζητημάτων που απασχολούν τους χιλιάδες αποφοίτους ενόψει της «Πανεπιστημιοποίησης»: Των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και της ύπαρξης διαδικασίας ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε, όχι κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση, αλλά αυτό που η
Πολιτεία αναγνωρίζει: Την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αρτιότητα των αποφοίτων των δύο Ιδρυμάτων, η οποία αποτυπώθηκε και στις εκθέσεις της αξιολόγησης η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Η Πολιτεία, αφού καρπώθηκε τα οφέλη (σε κοινοτικά κονδύλια, Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλα) από την ύπαρξη των Ιδρυμάτων μας, επιχειρεί να κλείσει το κεφάλαιο Τ.Ε.Ι. βιαστικά, αφήνοντας εκτεθειμένους τους χιλιάδες αποφοίτους τους, με πτυχία χωρίς αντίκρισμα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά.

Καλούμε σε αφύπνιση και συμπαράταξη όλους τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι., τόσο των δύο Ιδρυμάτων, όσο και των υπολοίπων, αφού τα αιτήματα μας αφορούν και αυτούς άμεσα ή έμμεσα.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η μεθόδευση αυτή δεν θα περάσει έτσι. Θα εξαντλήσουμε κάθε
περιθώριο σε όλα τα επίπεδα, νομικά και πολιτικά. Τα αποτελέσματα των πράξεων της η κυβέρνηση θα τα δεί σύντομα και στις κάλπες. Οι χιλιάδες απόφοιτοι θα ανταποδώσουν την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από αυτήν προς όλους τους επιστήμονες πτυχιούχους Τ.Ε.Ι.

Καλούμε τους αποφοίτους μας σε εγρήγορση και συμμετοχή στις παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!!!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button