ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

2 Απριλίου, πάνδημο συλλαλητήριο! – Το Χαϊδάρι “μια γροθιά” απέναντι στο LNG

«Θα αποτρέψουμε την υποβάθμιση –  Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση φυσικού αερίου και εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στην πόλη!»

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας εξέπεμψε το Χαϊδάρι κατά τη συνάντηση ενημέρωσης και συντονισμού συλλόγων και  φορέων ενάντια στην κυοφορούμενη δημιουργία εγκαταστάσεων LNG στον Σκαραμαγκά, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο. Η εκπροσώπηση πλήθους συλλογικοτήτων ήταν εντυπωσιακή και οι τοποθετήσεις όλων όσων μίλησαν χαρακτηρίστηκαν από πολιτική ευθύνη και επιστημονική αρτιότητα -ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός. Ήταν παρούσες όλες οι πολιτικές τάσεις, από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά, και έγινε σαφές ότι το πρόβλημα του LNG αντιμετωπίζεται σαν πολύ σοβαρή υπόθεση για το μέλλον της πόλης.

Αξίζει εδώ να πούμε ότι το λιθαράκι που «έσπρωξε στην κατηφόρα» ο σύλλογος της Κάτω Αφαίας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, έγινε χιονοστιβάδα, με την συμπαράταξη αρχικά των συλλόγων Άνω Αφαίας, Δαφνίου και Δάσους. Η στενή συνεργασία με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την υπεράσπιση της Ακτής Σκαραμαγκά έφερε τη χτεσινή δυναμική συντονιστική συγκέντρωση, της οποίας το κυριότερο αποτέλεσμα ήταν η οριστική απόφαση να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στις 2 Απριλίου. Όλοι συμφωνούν ότι η μαζικότητά του θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις και το πιο «δυνατό χαρτί» της πόλης για να αποτρέψει τα σχέδια του Γιώργου Προκοπίου, που κρίνονται ως πολύ επικίνδυνα από τη σκοπιά της ασφάλειας για όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και επιβαρυντικά περιβαλλοντικά.

2 Απριλίου, πάνδημο συλλαλητήριο! - Το Χαϊδάρι "μια γροθιά" απέναντι στο LNG 3

Στο πάνελ της συγκέντρωσης βρισκόταν η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Γιάννη Θεοτοκά ως πρόεδρο, τον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό, τον επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μιχάλη Σελέκο, τους επικεφαλής παρατάξεων Αποστόλη Θεοφίλη, Άλκηστη Βίτσα, Κώστα Ασπρογέρακα.   

2 Απριλίου, πάνδημο συλλαλητήριο! - Το Χαϊδάρι "μια γροθιά" απέναντι στο LNG 5

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Κρίτων Αρσένης.

Επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι Άρης Πανόπουλος και Χρήστος Νικολάου.

2 Απριλίου, πάνδημο συλλαλητήριο! - Το Χαϊδάρι "μια γροθιά" απέναντι στο LNG 7
2 Απριλίου, πάνδημο συλλαλητήριο! - Το Χαϊδάρι "μια γροθιά" απέναντι στο LNG 9

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button