ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

18 Άνω: Από την απεξάρτηση, τρίτος στο Πανεπιστήμιο

Χαρά και συγκίνηση στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του ΨΝΑ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στις ανώτατες σχολές. Ένας μαθητής από τα Τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μονάδας πέτυχε στη σχολή της επιλογής του και μάλιστα στην τρίτη θέση κατάταξης!

Η θεραπευτική ομάδα και οι καθηγητές του σχολείου της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Το Σχολείο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει 1 επιτυχή εισαγωγή σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρας) με σειρά επιτυχίας 3ος. Γεμάτοι συγκίνηση, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους συγχαρητήρια, που συμμετείχαν στον δύσκολο αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων και πολλές πολλές ευχές στον αγώνα για την απεξάρτηση, στον αγώνα για μια ζωή με καλύτερες συνθήκες. Ευχόμαστε το ταξίδι της νέας ζωής να είναι γεμάτο με νέους στόχους και χαρές για όσα κατακτούν. Το Σχολείο 18 Ανω θα είναι πάντα κοντά σας αρωγός σε όποια προσπάθεια. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους μαθητές μας!!!

Ο επιτυχών 40χρονος “Δημήτρης” έδωσε συνέντευξη στην Μαρία Μουρελάτου για το in.gr.

“Εκανα χρήση ουσιών από τα 14. Χρήση ηρωίνης έκανα μία πενταετία. Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα που ήμουν καλά, αλλά, ενώ ήμουν ενεργός επαγγελματικά ως μουσικός, χρειάστηκε μετά την κρίση, το 2010, να αλλάξω επάγγελμα. Αυτό με οδήγησε σε μια ματαίωση και, δυστυχώς, ξανάπεσα. Ο καθένας έχει τον προσωπικό του πάτο. Εμένα ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2020. Εκανα αρκετές δουλειές για να συντηρώ την αυτοκαταστροφή μου και όταν είδα ότι τα χρήματα τελειώνουν και ότι, πέρα από τα ψέματα που έλεγα στους δικούς μου, θα αναγκαζόμουν να αρχίσω να κλέβω, δεν το άντεξα και αναζήτησα βοήθεια. Πήγα πολύ συνειδητά στο 18 Ανω γιατί η θεραπεία που παρέχουν είναι πιο κοντά στη δική μου ιδιοσυγκρασία. Στην 3η φάση της θεραπείας είναι η επανένταξη, όπου υπάρχει και το σχολείο. Στις αρχές του περσινού καλοκαιριού πήρα την απόφαση να ξαναδώσω.”

Μπορείτε να διάβασετε ολόκληρη τη συνέντυξη ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button