ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ζεστό χρήμα στο “πουγγί” του Δήμου Χαϊδαρίου

Την κατανομή ποσού ύψους 50.000.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Σκοπό έχουν την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λόγω της μείωσης των εσόδων από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού και προκειμένου να καλύψουν έκτακτες, επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου από αυτή την κατανομή θα λάβει το ποσό των 192.822,85 ευρώ.

Γ. Αργυρόπουλος: Όπου κρίνουμε εμείς…

Ζεστό χρήμα στο "πουγγί" του Δήμου Χαϊδαρίου 1

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αργυρόπουλος, ανέφερε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” πως ο κάθε Δήμος μπορεί αυτή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση να την αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

– Εσείς έχετε σκεφτεί πως θα τα χρησιμοποιήσετε;

Να δούμε πρώτα τι ανάγκες υπάρχουν μέχρι τέλους του έτους. Έτσι και αλλιώς τα χρήματα αυτά μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε την αξιοποίησή τους και τι απώλειες έχουμε συνολικά. Αξίζει να σας αναφέρω ότι είναι η τρίτη έκτακτη κατανομή που γίνεται μέσα σε λίγους μήνες, λόγω της εμφάνισης του COVID-19. Άλλοι Δήμοι έλαβαν τρεις φορές οικονομική ενίσχυση ενώ το Χαϊδάρι δύο, αφού στη δεύτερη κατανομή «έμεινε έξω».

– Για ποιο λόγο συνέβη αυτό;

Το Παρατηρητήριο της Αυτοδιοίκησης κάνει ειδικούς υπολογισμούς και βλέπει τα αντίστοιχα περσινά έσοδα – έξοδα. Πολλοί Δήμοι έμειναν εκτός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ευχάριστο για το Δήμο μας είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο άνοιγμα εσόδων – εξόδων του έτους.

– Ελλείμματα όμως ισχυρίζεστε πως υπάρχουν.

Υπάρχουν οι μεγάλες ανελαστικές υποχρεώσεις, τις οποίες το Υπουργείο δεν επιχορηγεί. Έτσι όμως λειτουργεί το Παρατηρητήριο.

– Με ποιο τρόπο γίνεται η κατανομή στον κάθε Δήμο;

Όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, τα ποσά αυτά αντιστοιχούν περίπου στο 50% των Μηνιαίων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) σε κάθε Δήμο και δεν υπάρχει κάποιο άλλο κριτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γειτονικός Δήμος Αιγάλεω θα λάβει 314.643,79 ευρώ, ενώ της Αγίας Βαρβάρας 115.675,79 ευρώ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button