φωτο αρχείου

Δύο μάσκες θα δοθούν σε κάθε μαθητή ως προστασία για τον κορωνοϊό, όπως είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Αν και οι πληροφορίες έως τώρα έκαναν λόγο για τρεις μάσκες ανά μαθητή και εκπαιδευτικό, η κ. Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο Open tv άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μοιραστούν τελικά δύο μάσκες κατά την έναρξη της φετινής σχολικής σεζόν.

Πέτσας: Κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκες

Στο μεταξύ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκες στο σχολείο.

«Το πλέγμα των κυρώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι, να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, όπως, για παράδειγμα, αυτό που ακούστηκε χθες ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα ούτε όσον αφορά την υγεία του, όπως αυτά που λένε διάφοροι κατ΄ επάγγελμα συνωμοσιολόγοι για το οξυγόνο. Τώρα, αν κάποιος δεν φορά μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές στη τάξη και γι΄ αυτό το πλέγμα των κυρώσεων που φυσικά θα υπάρξει θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχολείο και τον κάθε εκπαιδευτικό» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Αντιδράσεις εξάλλου έχουν προκαλέσει τα μέτρα που έχει παρουσιάσει το Υπουργείο Παιδείας για την αποφυγή συνωστισμού στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας από την κυβέρνηση σοβαρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, υπογραμμίζοντας πως το πλέον βασικό μέτρο για την ασφάλεια όλων είναι τα ολιγομελή τμήματα που προϋποθέτουν βέβαια την πρόσληψη χιλιάδων επιπλέον εκπαιδευτικών και τον επαρκή χώρο και προσωπικό.