ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου στις επάλξεις, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν άδεια!

Για το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, στις δύσκολες μέρες που περνάμε, το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον αντιδήμαρχο Φώτη Θεοδωρακόπουλο και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου – κοινωνικό λειτουργό, κ. Κώστα Δημουλά.  

“Υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς

Υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου στις επάλξεις, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν άδεια! 3Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που είναι στις επάλξεις και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έδωσε σε επικοινωνία μας και ο αντιδήμαρχος κ. Φώτης Θεοδωρακόπουλος. “Μάλιστα πολλοί από αυτούς, ενώ θα μπορούσαν να λείψουν με τα ειδικά καθεστώτα αδειών και να είναι στα σπίτια τους, μένουν στη δουλειά και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς“, μας είπε.

Οι τηλεφωνικές γραμμές της Κοινωνικής Υπηρεσίας 213-2047266 και 213-2047267 είναι στη διάθεση όλων, για καταγραφή προβλημάτων και αιτημάτων ανθρώπων που έχουν ανάγκη για βοήθεια στην έκτακτη περίοδο που διανύουμε.

Πρόσθεσε πως οι τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου είναι ανοικτές στους πολίτες για κάθε πληροφορία. Σε μήνυμά του τονίζει: “Η υπηρεσία μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχουν πραγματική ανάγκη! Παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με τις υπηρεσίες του Δήμου για να μας γνωστοποιήσετε τέτοιες περιπτώσεις”.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος καταλήγει: “Αυτές τις κρίσιμες ώρες γινόμαστε όλοι μια γροθιά. Υπακούμε τις οδηγίες των ειδικών! Μένουμε σπίτι!»

«Μια γενική απολύμανση δεν φτάνει»

Υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου στις επάλξεις, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν άδεια! 5Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, ο κ. Κώστας Δημουλάς υποστήριξε πως μπορεί να απολυμάνθηκε το Δημαρχείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως, αν κάποιος άλλος συνάδελφος, που έχει κολλήσει τον ιό από την εργαζομένη που βρέθηκε θετική στο τεστ, δεν θα τον διαδώσει στο υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου. Γι’ αυτό το λόγο, κατά την άποψή του, θα έπρεπε να παρθούν περισσότερα μέτρα προστασίας και να υπάρχει μια εντατικότερη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία έχουν τα απαραίτητα μέσα για την προστασία τους (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά), δεν συμβαίνει όμως το αντίστοιχο σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, πολλές εκ των οποίων είναι κομβικές.

Μας διαβεβαίωσε πως όλοι οι συνάδελφοί του αυτές τις μέρες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τις αμέσως επόμενες ημέρες -σύμφωνα με εντολές του υπουργείου- θα ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζομένους από άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Κύρια δραστηριότητα τους για αυτή την περίοδο θα είναι η εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων (πχ υπερήλικες, ανάπηροι) για τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ ή την αγορά φαρμάκων. 

Πρόσθεσε ακόμα πως αυτές τις μέρες γίνεται κανονικά η διανομή φαγητού στους δικαιούχους του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου, ενώ αντίθετα διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου. Σε περιπτώσεις όμως απόλυτης ανάγκης η Κοινωνική Υπηρεσία μεριμνά για την τροφοδοσία κάποιων ευάλωτων νοικοκυριών.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button