ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ξαναπαίρνει δρόμο η ΔΟΥ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου!

 

“Γυναίκα, συρρίκνωσα τις Εφορίες”. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος χιουμοριστικής ταινίας, αλλά είναι απλά η πραγματικότητα των Ελλήνων φορολογουμένων. Πολλοί από τους οποίους όχι μόνο χρωστούν, αλλά ταλαιπωρούνται και στις ουρές έξω από το γραφείο του Εφόρου για να “ανατάξουν” χρέος και καθυστερήσεις…

Σε λίγους μήνες, όπως όλα δείχνουν, θα αναζητούν τη νέα έδρα της ΔΟΥ της περιοχής μας. Η φημολογία ότι κλείνει με τη σειρά της και η ΔΟΥ Αιγάλεω είναι έντονη, χωρίς όμως, προς το παρόν, να έχει γίνει γνωστός ο προορισμός της. Θυμίζουμε, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για το μέλλον, ότι κάποιες υπηρεσίες της, όπως το δικαστικό, έχουν έδρα στην… Ελευσίνα.

Πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της μεταφοράς της Εφορίας από τα εδάφη του. Εμείς εδώ στο Χαϊδάρι θυμόμαστε με κάποια δόση νοσταλγίας τη “δική μας ΔΟΥ” και το εξυπηρετικό κτήριό της. Θυμόμαστε επίσης της απραξία της τότε δημοτικής αρχής Μαραβέλια. Που όταν αποφασίστηκε κεντρικά να μείνει στο Δαφνί η κοινή ΔΟΥ Χαϊδαρίου – Αιγάλεω, ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης προέταξε τα απορριμματοφόρα του, απέτρεψε τη μετακόμιση την υστάτη ώρα και κατάφερε να κρατήσει τελικά εκεί την Υπηρεσία.   

Στιγμιότυπο από την κατάληψη στη ΔΟΥ Αιγάλεω, 15 Ιανουαρίου 2013. Διακρίνονται ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και η τότε βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

 Φυσικά όλα αυτά θα έχουν μικρή σημασία, όταν το σύστημα των Εφοριών γίνει 100% ηλεκτρονικό και δεν θα χρειάζεται καμία επίσκεψη στις ΔΟΥ. Ας περιμένουμε… 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button