ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βράβευση της Αλεξίας Κατσικογιάννη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των αριστούχων αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, και μάλιστα πρώτη, η Χαϊδαριώτισσα Αλεξία Κατσικογιάννη.

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank. 

Η βράβευση των 58 αριστούχων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Πρώτη των πρώτων για τη χρονιά 2016-17 αναδείχθηκε η Αλεξία Κατσικογιάννη, από το 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, που με 19.854 μόρια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η υψηλή της βαθμολογία που έκανε αίσθηση αλλά τα όσα είπε στην εκδήλωση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα.

Βράβευση της Αλεξίας Κατσικογιάννη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας 3

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η Αλεξία Κατσικογιάννη, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Eurobank σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, επιβραβεύοντας παράλληλα μια συνετή συμπεριφορά, κάτι που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα σήμερα».

Απευθυνόμενη στους μαθητές που αρίστευσαν, η Αλεξία Κατσικογιάννη τους παρότρυνε να μην αρκούνται στη συσσώρευση άγονων γνώσεων: «Αντίθετα, προσπαθήστε τις γνώσεις αυτές να τις ποτίσετε με το νερό της κριτικής σκέψης και του ορθολογισμού, του ήθους και της πνευματικής ωριμότητας. Φροντίστε τα εφόδια αυτά να τα κατακτήσετε στην ακαδημαϊκή και μετέπειτα ζωή σας. Έτσι θα έχετε δικαιώσει όχι μόνο τον τίτλο του αρίστου, αλλά και του ανθρώπου. Του ανθρώπου που θα τοποθετήσει υπεύθυνα την ψηφίδα που ο ίδιος επιθυμεί στο ψηφιδωτό της αυριανής Ελλάδας».

Το σχολείο στην εκδήλωση εκπροσώπησε η διευθύντρια κ. Μαρία Μήτσαινα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button