ΕΛΛΑΔΑ

VIP ΜΕΘ: Αναφορές στον εισαγγελέα από Πλεύρη και ΠΟΕΔΗΝ

Η πολιτική ένταση για της “VIP ΜΕΘ” όχι μόνο δεν καταλαγιάζει, αλλά μπαίνει σε νέα φάση κλιμάκωσης.

Χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις καταγγελίες του προέδρου τις ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατέθεσε αναφορά αξιοποίνων πράξεων στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννάκος να επανέρχεται λέγοντας, αυτή τη φορά, πως την Δευτέρα η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει «αναφορά στον Εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

Ο υπουργός Υγείας κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε σημερινές του δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη επέμεινε, υποστηρίζοντας: «Εμείς αυτό που είπαμε και το λέει και ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου και η ΟΕΝΓΕ, είναι ότι κάθε ημέρα εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κενά κρεβάτια, αλλά υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που δεν τα καταλαμβάνουν. Δεν μπορεί να μένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για 10-15 ημέρες».

Συμπλήρωσε ότι «πολλοί γιατροί έχουν βγει και έχουν πει «όταν έχω 1 κρεβάτι ΜΕΘ και 10 ασθενείς που περιμένουν, θα επιλέξω με ηλικιακά κριτήρια: αν έχω έναν 40χρονο και έναν 80χρονο, θα επιλέξω τον 40χρονο. Όλοι οι γιατροί, οι μάχιμοι γιατροί, είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα έρθουν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα». 

Ο κ. Γιαννάκος ρωτάει: «Να μου πείτε πώς στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε σε 2 ώρες και βρέθηκε ΜΕΘ, ενώ όπως κατήγγειλε η ανάπηρη γυναίκα άλλου ασθενούς, περίμενε 5 ημέρες για ΜΕΘ. Ο Μητροπολίτης, 78 χρονών, μπήκε σε ΜΕΘ σε 3 ώρες και ο άλλος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο περίμενε 5 ημέρες και βρήκε κρεβάτι ΜΕΘ, αφού βγήκε στην τηλεόραση και έκανε καταγγελία; Αυτό δεν είναι επιλεκτική μεταχείριση; Το σύστημα είναι υπόλογο απέναντι στους ασθενείς που χάνουν την ζωή τους, ενώ είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στις οικογένειες τους».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι “7.000 αναστολές εργασίας και 2.000 συνταξιοδοτήσεις στα νοσοκομεία δεν αναπληρώθηκαν, οδηγώντας σε “εργασία μέχρι λιποθυμίας το υπόλοιπο προσωπικό”. Εξέφρασε την ελπίδα, μετά από την εισαγγελική παρέμβαση, να βρεθούν κλίνες ΜΕΘ για όλους όσους τις χρειάζονται, διαπιστώνοντας πως «δυστυχώς και σήμερα εμφανίζονται πάνω από 100 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε έρευνα που θα ενταχθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Έτσι, σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση, εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button