ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βίντεο από το “άντρο” σπείρας στην Αγία Βαρβάρα που έκλεβε μοτοσικλέτες

Φρένο στη δράση σπείρας κλεφτών μοτοσυκλετών έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, που συνέλαβαν τα δυο βασικά μέλη, 38 και 49 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχημάτισαν συμπεριέλαβαν και αλλά τρία άτομα.

Έκλεβαν μοτοσικλέτες, άλλαζαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων και πουλούσαν είτε κλεμμένα ανταλλακτικά είτε ολόκληρο το όχημα. Το «στρατηγείο» τους ήταν σε ένα παράνομο συνεργείο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και οι δουλειές, όπως φάνηκε και από τις ιδιόχειρες σημειώσεις, πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 δρούσε η σπείρα με συγκεκριμένους ρόλους. «Ο 44χρονος διέθετε τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την επεξεργασία των αναγνωριστικών αριθμών των μοτοσυκλετών, ο 38χρονος δραστηριοποιούταν στην αφαίρεση των μοτοσικλετών ενώ οι συγκατηγορούμενοί τους μεσολαβούσαν ως μηχανικοί μοτοσυκλετών για λογαριασμό τρίτων ατόμων ώστε η ομάδα να διατηρεί ευρύ κύκλο επαφών».

Σε ένα ισόγειο στην Αγία Βαρβάρα έκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που αφαιρούσε ο 38χρονος κατόπιν «παραγγελίας» από ενδιαφερόμενους αγοραστές ή μοτοσικλέτες που περιέρχονταν στην κατοχή του με υλικές ζημιές. Εκεί αποφάσιζαν αν θα τις πουλήσουν κομμάτι – κομμάτι ή αυτούσιες ενώ το κέρδος που αποκόμιζαν από τις πωλήσεις, το μοιράζονταν ο 44χρονος και 38χρονος ενώ σε αυτούς που μεσολαβούσαν έδιναν το ποσό που τους αναλογούσε.

Στη συνέχεια πλαστογραφούσαν τα στοιχεία τους για να κυκλοφορούν νόμιμα. Πώς όμως το έκαναν αυτό; «Άλλαζαν τα στοιχεία που ήταν αποτυπωμένα στην μεταλλική επιφάνεια των κινητήρων είτε «έξυναν» και αλλοίωναν τον αριθμό του κινητήρα», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Σε έρευνα που έγιναν στο παράνομο συνεργείο και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -9- κινητήρες μοτοσικλετών, πλήρεις και αποσυναρμολογημένοι, με τον αριθμό αυτών είτε εμφανώς παραποιημένο, είτε αποξεσμένο,
 • μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων κινητήρων και πλαισίων μοτοσικλετών,
 • -2-γωνιακοί τροχοί μαζί με συμβατούς δίσκους,
 • επιδαπέδιος τροχός λείανσης & καθαρισμού,
 • ευθύς λειαντήρας,
 • υδραυλική πρέσα με δυνατότητα φόρτωσης δώδεκα -12- τόνων,
 • ιδιόχειρες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και αριθμούς τηλεφώνων,
 •  -10- κινητά τηλέφωνα,
 •  ζευγάρι γάντια μηχανής,
 • -2-διαρρηκτικά εργαλεία και
 • -4-κεφαλές κινητήρα μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών και παραποιήσεις αναγνωριστικών αριθμών κινητήρων, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες που είχαν επισκευαστεί από τα μέλη της συμμορίας και έφεραν αναγνωριστικά στοιχεία αμφισβητούμενης γνησιότητας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button