ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νέο πάρκο στο Χαϊδάρι. Video από ψηλά

Νέο πάρκο στο Χαϊδάρι. Video από ψηλά 2

Η μεγάλη προσπάθεια αναδάσωσης 11 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης στο Δάσος, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία κατοίκων πριν από 4 χρόνια εξελίσσεται εντυπωσιακά και γίνεται σταδιακά το μεγαλύτερο πάρκο εντός αστικού ιστού της πόλης μας. Το video που γύρισε ο Βαγγέλης Χατζηανδρέου στις αρχές του Δεκέμβρη δείχνει την πρόοδο των εργασιών.

Η μαγνητοσκόπηση
πραγματοποιήθηκε με phantom 3 std.
 Περιλαμβάνει λήψεις του Ποικίλου και του πάρκου. 
Video και μουσική Βαγγέλης Χατζηανδρέου. 

Η πρώτη ενέργεια δενδροφύτευσης έγινε το 2012, από την Επιτροπή Κατοίκων και τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δάσους. Την επόμενη χρονιά δραστηριοποιήθηκε ο ΑΣΔΑ, επί προεδρίας Ανδρέα Μποζίκα, και μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Έκτοτε ανέλαβαν οι κάτοικοι να συντηρήσουν και να επεκτείνουν την αναδάσωση, τοποθετώντας και αποτελεσματικό σύστημα ποτίσματος των δέντρων, αφού σύνδεσαν το πάρκο με τη γεώτρηση που υπάρχει στο τέρμα της οδού Ακροπόλεως.

Νέο πάρκο στο Χαϊδάρι. Video από ψηλά 4
26 Μαρτίου 2013. Το έργο αρχίζει… Οι μαθητές της τότε Γ’ τάξης του 11ου Δημοτικού παίρνουν οδηγίες για την δενδροφύτευση από τον Κίμωνα Φουντούλη. Παρακολουθεί ο Ανδρέας Μποζίκας.

Σήμερα, λοιπόν, στο Πάρκο Πολιτισμού, μεταξύ των οδών Ακροπόλεως, Μάνης, Κοτοπούλη μεγαλώνουν 300 δέντρα και θάμνοι. Τον χειμώνα που διανύουμε έχουν ήδη φυτευτεί 30 μεγάλα δέντρα και πρόκειται να μπουν ακόμη 20 στο κεντρικό κομμάτι, όλα με έξοδα και εργασία δημοτών. Σχεδιάζεται να φυτευτούν στο κάτω μέρος, προς την οδό Μάνης 40 φυτάρια, που θα παραχωρήσει το φυτώριο του Διομήδειου Κήπου.

Για το πότισμα όλων αυτών από την δημοτική γεώτρηση στο Ποικίλο απαιτείται επέκταση του συστήματος ποτίσματος, προϋπολογισμού 200 ευρώ και έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να συγκεντρωθεί και αυτό το ποσό.

Αναμένεται η ενεργοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς, όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, στον χώρο θα εργαστούν συμβασιούχοι του Δήμου από τις νέες προσλήψεις οκταμηνιτών υπαλλήλων.

Δείγμα παρέμβασης στο χώρο, ο οποίος έχει έντονη κλίση. Κατασκευάστηκε ξερολιθιά με τοπική πέτρα, ακολούθησε επιχωμάτωση και φύτευση. Με τέτοιες επιλογές ήπιου χαρακτήρα και χαμηλού κόστους, το πάρκο μπορεί να γίνει πολύ όμορφο. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε με έξοδα περιοίκου. Στην δημοτική αρχή έχει κατατεθεί μελέτη τοπίου του αρχιτέκτονα κ. Χρήστου Σωτηρόπουλου.
Ελπίζεται ότι φέτος θα επιτευχθεί, με προσωπική εργασία, η χάραξη μονοπατιού που θα διασχίζει το χαμηλότερο σημείο του Πάρκου, ανάμεσα στα δέντρα, ώστε με τους υπάρχοντες δρόμους να υπάρχει δίκτυο περιπάτου πάνω από 600 μέτρα.
Νέο πάρκο στο Χαϊδάρι. Video από ψηλά 6
2013…

 

2016!

 

Για την δενδροφύτευση διαβάστε εδώ:
 

– Κάτοικοι και μαθητές μετατρέπουν σε πνεύμονα πρασίνου ένα γυμνό δημοτικό χώρο

– Τα παιδάκια και τα δεντράκια μας μεγαλώνουν μαζί!

– Ξεκίνησαν εργασίες για να γίνει πάρκο αναψυχής το παλιό νταμάρι του Άνω Δάσους

– Η γένεση ενός μεγάλου δημοτικού πάρκου… ερήμην του Δήμου

ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…

– Δενδροφύτευση με… αποδέκτη διαμαρτυρίας τον Δήμο!– Μακάρι να πούλαγαν το Ελληνικό, όσο αγοράζουν το μπαζωμένο νταμάρι στο Χαϊδάρι!!!
– Στο Χαϊδάρι, πληρώνουμε τον κατιμά για φιλέτο. Ως πότε θα “στραγγίζεται” η χώρα; 

– Ντοκουμέντο: “Μαντάρα” τα έκανε ο Δήμος, στα ύψη η αποζημίωση για μπαζωμένο οικόπεδο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button