ΕΚΛΟΓΕΣ

Βασίλης Τσίτσος: Ένας κύκλος έκλεισε, ένας μεγαλύτερος ανοίγει

Βασίλης Τσίτσος
Πολιτικός Μηχανικός MSc, υποψ. διδάκτορας ΕΜΠ
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου με τους Πολίτες σε Δράση

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι σημαντικό μέρος της καθημερινής μου ενασχόλησης, τα τελευταία 6 χρόνια, αποτέλεσε ο σύλλογος της συνοικίας όπου κατοικώ, ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου «Ο Δαφναίος Απόλλων».

Τα τελευταία 6 χρόνια, που ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου (τα 4 ως Αντιπρόεδρος), είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη βελτίωση της συνοικίας. Έχοντας περιορισμένες δυνατότητες και μέσα, καταφέραμε να καλύψουμε, σε μεγάλο βαθμό, το κενό της κεντρικής διοίκησης και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας σημαντικές πολιτιστικές δράσεις.

Καταφέραμε να οργανώσουμε βραδιές ποίησης, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, θεατρικές παραστάσεις, οικολογικές δράσεις εκδρομές, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Κυρίως αποτελέσαμε τη φωνή των κατοίκων της περιοχής, απέναντι σε οποιαδήποτε αδυναμία και δυσλειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών και διεκδικήσαμε την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας μας.

Ρίχνοντας απλά μια ματιά στα αρχεία του Συλλόγου, θα δει κανείς τη πολύπλευρη δράση που αναπτύξαμε. Τρέξαμε, από τη πιο απλή λακούβα, έως τα σοβαρότερα ζητήματα της περιοχής, όπως ο κίνδυνος της κατασκευής εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας ή της δημιουργίας τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Αυτά τα 6 χρόνια καταφέραμε πολλά, ίσως να μπορούσαμε και περισσότερα! Σε οτιδήποτε κάναμε, βασική μας επιδίωξη, ήταν να σταθούμε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί απέναντι σε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, αν και πολλές φορές δεν είχαμε την καλύτερη αντιμετώπιση.

Αν και διαχρονικά ο «Δαφναίος Απόλλων» έχει αποδείξει τα παραπάνω, θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» είναι ασυμβίβαστη με τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Για το λόγο αυτό υπέβαλλα και την παραίτησή μου η οποία έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη.

Δεν θα ανεχόμουν η παραμονή μου στο Δ.Σ. να θέσει σε αμφισβήτηση την αμεροληψία ενός συλλόγου με τέτοια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οποιοσδήποτε από εμάς αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά και τη τοπική αυτοδιοίκηση, έρχεται και παρέρχεται, οι τοπικοί σύλλογοι όμως, όσο βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι να τους υπηρετούν, θα παραμένουν και θα προσφέρουν.

Όσο υπάρχουν συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, σαν τον Θοδωρή Βαλαμώντη, τον Γιάννη Μεϊμέτη, τον Νίκο Χανιωτάκη, τον Χρήστο Μωυσιάδη, τον Άρη Μαστογιαννόπουλο, τον Πασχάλη Παράσχη, τον Γιάννη Χανιωτάκη, την Κυριακή Μαριώλη, τον Παναγιώτη Βασιλάτο, την Μέμυ Κατσαούνη, τον Δημήτρη Κόνιαρη, τον Θωμά Βασιλείου, την Κατερίνα Τζιούμη, τη Χρυσούλα Ζαφειράκη, τον Γιώργο Ζήκο και τον Αλέξανδρο Τσιαούση, με τους οποίους συνυπήρξαμε στο Δ.Σ. τα τελευταία 6 χρόνια, σύλλογοι σαν τον «Δαφναίο Απόλλωνα» θα συνεχίσουν να προσφέρουν τα μέγιστα.

Είναι αυτονόητο ότι η παραίτησή μου, για τους λόγους που ανέφερα, δεν θα στερήσει σε τίποτα την συμμετοχή μου στις δράσεις και στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Τέλος, είμαι σίγουρος ότι, από τη θέση του Δημάρχου Χαϊδαρίου, θα έχω τη καλύτερη συνεργασία, τόσο με το Σύλλογο του Δαφνίου όσο και με τους υπόλοιπους Συλλόγους του Χαϊδαρίου για το κοινό σκοπό, την αναβάθμιση και βελτίωση της πόλης μας.

Vassilis Tsitsos

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button