Ο Βασίλης Καρατζαφέρης είχε μια πεντάχρονη θητεία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις Επιτροπές του Δήμου, με την παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός». Απέκτησε πολιτικές εμπειρίες, αλλά και γνώση των προκλήσεων για το μέλλον της πόλης. Μιλάει στο «Χαϊδάρι Σήμερα» για τις προοπτικές της παράταξής του και τις προτεραιότητες σε περίπτωση που αυτή αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. 

Κύριε Καρατζαφέρη, γιατί ναι στο “Χαϊδάρι Ξανά”;

Η παράταξή μας τα πέντε χρόνια που πέρασαν απέδειξε ότι ήταν η μοναδική που όχι μόνο ανέδειξε τα προβλήματα της πόλης,  αλλά βοήθησε ουσιαστικά στην επίλυσή τους και έδωσε προοπτική και όραμα στο Χαϊδάρι. Ξεκίνησε ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο με την πόλη μας, με την ίδρυσή της το 2014, που θα γίνει ισχυρότερο με την εμπιστοσύνη που θα μας δείξει ο Χαϊδαριώτικος λαός στις επερχόμενες εκλογές. 

Μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες ζητούμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Χωρίς δικαιολογίες  για την επόμενη μέρα. Αυτές είναι οι συνθήκες, μέσα σε αυτές θα δράσουμε. 

Γιατί όχι στη διοίκηση Σελέκου;

Η πόλη μας έχασε μια ολόκληρη πενταετία με την σημερινή Δημοτική Αρχή.  Η απραξία της είναι εμφανής. Έχουν διογκωθεί τα  προβλήματα και αυτή κρύβεται πίσω από δικαιολογίες έλλειψης πόρων.

Ιδέες υπάρχουν. Λύσεις όμως;

Μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες ζητούμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές για την επόμενη μέρα. Αυτές είναι οι συνθήκες, μέσα σε αυτές θα δράσουμε. Θα βρούμε λύσεις και πόρους για να αναμορφώσουμε το Χαϊδάρι.

Πού εστιάζετε;

Στις 26 Μαΐου ζητούμε την ψήφο των Χαϊδαριωτών για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να εξασφαλίσουμε καταρχήν τα αυτονόητα. Να είναι το Χαϊδάρι καθαρό, να έχει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, δημοτική συγκοινωνία, να είναι προσβάσιμο στα πεζοδρόμια και στις πλατείες του, να μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας στην πόλη τους, να προσφέρει αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και να έχει δομές ανταποδοτικές για τους Δημότες του.

Το όραμα;

Να γίνει το Χαϊδάρι μια πόλη πρότυπο στη Δυτική Αθήνα και να ζούμε και εμείς όπως αξίζει σε πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης το 2019. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στο Χαϊδάρι.

Βασίλης Καρατζαφέρης, βιογραφικό σημείωμα

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1975 όπου και κατοικεί μόνιμα με την γυναίκα του, την Ιουλιέτα Παπαμιχαήλ, Οδοντίατρο και το παιδί τους.

Αποφοίτησε το 1992 από το 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου και στην συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το έτος 2002 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (master) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Δομοστατικό Σχεδιασμό και Ανάλυση Κατασκευών.

Το 2010 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην επιστημονική περιοχή του Οπλισμένου Σκυροδέματος.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο εργαστήριο Δομικής Μηχανικής και Στοιχείων Τεχνικών Έργων, και έχει ενεργή διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα. Επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Στις εκλογές του 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Χαϊδάρι Ξανά.

Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2014 – 2016 και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.