ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαγγέλης Ντηνιακός: Καταγγελίες και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βαγγέλης Ντηνιακός – Αντιπολίτευση με Μαχητικότητα

Οι ερωτήσεις της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στις αρνητικές επιπτώσεις  για τους κατοίκους τη περιοχής του Δάσους, για όσο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστή η οδός Πύλου  αναφέρθηκε άλλη μία φορά ο Βαγγέλης Ντηνιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, ρωτώντας την διοίκηση του Δήμου πότε  προβλέπεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο και εάν η ολοκλήρωσή του θα συμπέσει με αυτή του χρονοβόρου αντιπλημμυρικού έργου.

Το θέμα είχε τεθεί και πάλι από την παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» τον περασμένο Ιούλιο ενώ μέχρι και σήμερα τρεις μήνες μετά  ο δρόμος παραμένει κλειστός.

Σύμφωνα με την διοίκηση, η δημοπράτηση του έργου έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και με την ολοκλήρωση του έργου, ανεξάρτητα με το συνολικό αντιπλημμυρικό έργο, ο δρόμος θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Το 2ο ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» ήρθε μετά από παρότρυνση δημοτών -κυρίως γονέων μικρών αθλητών- αλλά  και φορέων των αθλητικών σωματείων της πόλης και   αφορούσε στην αλλαγή του τάπητα των 2 γηπέδων ποδοσφαίρου (Σιδηρόπουλου και Δάσους Χαϊδαρίου ) που έχει εξαγγείλει  η διοίκηση αλλά  έχει ήδη καθυστερήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ζήτησε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των προβλεπόμενων διαδικασιών  ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε πώς κατά την διάρκεια των εργασιών θα μπορέσουν να γίνουν  οι προπονήσεις των ομάδων, αφού ήδη μάλιστα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους χρόνους που χρησιμοποιεί η καθεμία το γήπεδο.

Σύμφωνα με την απάντηση του Δημάρχου δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα εργασιών, γίνεται προσπάθεια  να γίνει η αλλαγή στους τάπητες μέσα στο 2017 στο διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ενώ, εάν χρειαστεί, οι ομάδες θα προπονούνται προσωρινά σε γήπεδα γειτονικών Δήμων.

Ακτή Σκαραμαγκά: Ναι στη διεκδίκηση της έκτασης, με οραματικό σχέδιο και πλάνο 

Θετική στο χρόνιο αίτημα της παραχώρησης των 220 στρεμμάτων της ακτής Σκαραμαγκά στάθηκε η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» παράλληλα όμως με  σχέδιο και πλάνο για την χρήση τους.

«Με τη δύναμη μίας ζωντανής εικόνας για τις  χρήσεις μίας τέτοιας έκτασης, όλο και περισσότεροι δημότες -και ειδικά οι νέοι- θα μπορέσουν να οραματιστούν και έτσι να γίνουν πιο διεκδικητικοί στο παραπάνω αίτημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ντηνιακός.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην μακέτα που έχει δημιουργηθεί από επιστημονική ομάδα του συνδυασμού του, που έχει επίσημα παρουσιαστεί πριν από περίπου 1 χρόνο.

Τόνισε μάλιστα ότι ταυτόχρονα με την έκταση, από τώρα πρέπει να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα που «τρέχουν».

Και αυτό διότι εάν περάσει άπραγο μεγάλο χρονικό διάστημα ενδέχεται αυτά να χαθούν.
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την νέα παραλιακή – έργο στα Νότια προάστια που προχωράει με γοργούς ρυθμούς και όπου η χρηματοδότηση της μελέτης του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο έγινε από  το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, αναρωτήθηκε αν μια χορηγία από ένα τέτοιο ίδρυμα θα γινόταν δεκτή από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Η απάντηση ήρθε έμμεσα από τον ίδιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ασκώντας σκληρή κριτική για τη δράση του ομίλου Νιάρχος στην περιοχή κατά το παρελθόν.

Για  το ενδεχόμενο της  χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου από ΣΔΙΤ -σύγχρονο εργαλείο με τη χρήση του οποίου κατά κύριο λόγο αντλούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί πόροι- ήδη η Δημοτική Αρχή έχει απαντήσει ότι διαφωνεί πολιτικά σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο όπως τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Επόμενο είναι λοιπόν σημείωσε, χωρίς την εξασφάλιση χρηματοδότησης με τρόπους όπως οι παραπάνω, η υλοποίηση ενός υπερτοπικού  έργου  από τους σημερινούς Δημοτικούς Άρχοντες να φαντάζει αρκετά δύσκολη.

Επανερχόμενος στο κύριο αίτημα ελευθέρωσης της ακτής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε ότι, εφόσον ο χώρος δεν έχει εδώ και χρόνια τη χρήση Ναυπηγείου, έχει πλέον μετατραπεί σε χώρο απόθεσης εμπορευμάτων,πολιτικά κοινωνικά, περιβαλλοντικά αλλά και νομικά έχουμε αλλαγή χρήσης για την οποία προοριζόταν. Με μία ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν, μπορεί να ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τις λοιπές συναρμόδιες Αρχές να αποδοθεί στους Δημότες.

Και μάλιστα εφόσον υπάρξει άρνηση ή μη απάντηση από την Κεντρική Εξουσία, να γίνει προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Αρνητική στάθηκε η διοίκηση του δήμου και στην πρόταση του Βασίλη Καρατζαφέρη να ξεκινήσει μελέτη πριν οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό όλης της έκτασης.

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης τόνισε πως η δυναμική ενός σχεδίου μπορεί να γίνει φορέας διεκδίκησης κάποιας χρηματοδότησης και  παρέδωσε την προαναφερόμενη μελέτη της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» στην διάθεση του Δήμου.

Βαγγέλης Ντηνιακός: Καταγγελίες και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 2
Πανοραμική άποψη της Ακτής Σκαραμαγκά από την μελέτη της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”.

 

Διαχείριση των ασθενών δέντρων

ένας χρόνος και 15 μήνες καθυστέρηση ενεργειών από το Δήμο

«Ναι σε παροχή εξουσιοδότησης και συνεργασία όχι συμμετοχή στην συγκάλυψη ευθυνών και στην προκλητική ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής.»

Βαγγέλης Ντηνιακός: Καταγγελίες και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 4
Κλικάρετε πάνω στη φωτό για ανάγνωση.

Μετά από άλλη μία πτώση ενός μεγάλου κορμού πεύκου (05-09-17) στον κατάμεστο από κόσμο πεζόδρομο της Στρ. Καραϊσκάκη η διοίκηση του δήμου έβαλε θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο «Για τη διαχείριση των ασθενών δέντρων» (θέμα ν. 2), ενώ το εισηγητικό του  -όπως αναφερόταν στην πρόσκληση- θα ερχόταν ξεχωριστά από την αρμόδια υπηρεσία. Τελικά αυτό που ήρθε –μόλις λίγα λεπτά πριν από τη συζήτηση του θέματος-  ήταν ένα υπηρεσιακό έγγραφο όπου ανέφερε ένα ιστορικό με σχετικές  ενέργειες συμμόρφωσης του Δήμου σε  έγγραφες  παραινέσεις της Δασικής Υπηρεσίας και ότι « λόγω καιρικών συνθηκών» κάποια από τα δέντρα που είχαν προσημανθεί (6 τον αριθμό) έπεσαν!

Με αυτό το έγγραφο το οποίο δεν περιείχε καν μορφή αιτήματος ζητούσε προφορικά η Δημοτική αρχή από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να εξουσιοδοτήσει τον εντεταλμένο σύμβουλο πρασίνου κ. Τσουκνίδα, εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, να μπορεί να προβαίνει σε κοπή των επικίνδυνων δέντρων που βρίσκονται στον ιστορικό πεζόδρομο.

Η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» ψήφισε λευκό με τον επικεφαλής της να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει η απαραίτητη διαφάνεια στην διαδικασία»

Τόνισε επίσης ότι ένα τέτοιο θέμα λύνεται νομικά και χωρίς εξουσιοδότηση, με τις γενικές διατάξεις του Δικαίου περί «κατάστασης ανάγκης».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να συνεργαστεί και με το Διομήδειο κήπο (με το αξιόλογο προσωπικό που διαθέτει) όπως και με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, δημιουργώντας έτσι ένα τρίπτυχο συνεργασίας με Δημότες-καταστηματάρχες και επιστημονικούς φορείς.

Κλείνοντας  ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται ότι έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη δημοτική αρχή για να καλύψει άλλου είδους σκοπιμότητες».

Βαγγέλης Ντηνιακός: Καταγγελίες και προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 6
Κλικάρετε πάνω στη φωτό για ανάγνωση.

Τις απορίες έλυσε άμεσα ο Β. Καρατζαφέρης, καταθέτοντας έγγραφο του Σεπτεμβρίου του 2016 που αποκαλύπτει πως η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέμενε πάνω από 1 χρόνο αδρανής ακόμη και στις έγγραφες προτροπές των αρμόδιων φορέων, για δέντρα που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, έχουν κριθεί επικίνδυνα και έπρεπε να έχουν –εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο-  κοπεί.

 

Ανάμεσα σε αυτά και το πεύκο που έπεσε στην Καραϊσκάκη πριν από λίγες ημέρες. Το Δασαρχείο είχε δώσει χρόνο ελέγχου και αναφοράς από τον δήμο μόλις 1 μήνα από τον δικό του έλεγχο (Ιούλιο του 2016) και ο Δήμος απαντούσε μετά από ένα χρόνο, δηλαδή στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017!

Καταγγέλλοντας την Διοίκηση για ολιγωρία ο Βασίλης Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να σημειώσει πως όλον αυτόν τον καιρό δεν υπήρχε η απαραίτητη πίεση και αποφασιστικότητα από το Δήμο προς όσους αυθαιρετούσαν    ώστε να απομακρυνθούν τα  διάφορα υλικά επί των πεύκων που επιδείνωσαν την κατάσταση τους με τα γνωστά για την πόλη μας αποτελέσματα .

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button