ΠΟΛΙΤΙΚΗΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός για τις πεζογέφυρες: “Οι πρόσφατες διορθώσεις δικαιώνουν τις αντιδράσεις μας”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ

Τις επιφυλάξεις του για τη χωροθέτηση των πεζογεφυρών επί της Λ. Αθηνών επανέλαβε ο Βαγγέλης Ντηνιακός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη, 6/3/2018. Απαντώντας στην αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου πάνω στο θέμα, διατύπωσε για μια ακόμα φορά την αμφιβολία του για την ορθότητα της θέσης τόσο της πεζογέφυρας στο Παλατάκι όσο και αυτής στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Αυτό που τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός είναι ότι η Διοίκηση είχε 3.5 χρόνια στην διάθεσή της να ενεργήσει κατάλληλα προκειμένου οι πεζογέφυρες αυτές, που είναι αδιαμφισβήτητα αναγκαίες για την πόλη, να τοποθετηθούν σε σημείο το οποίο θα εξυπηρετούσε τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την αισθητική της πόλης. Όμως η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να ενήργησε μεθοδικά και αποτελεσματικά. Μέχρι και σήμερα κρύβει την πραγματικότητα και δρα με απόλυτη προχειρότητα.  Από τα γεγονότα προκύπτει ότι όλα αυτά τα χρόνια η ίδια ποτέ δεν έστειλε έστω ένα έγγραφο υπηρεσιακό αίτημα που να υποστηρίζει την αλλαγή της χωροθέτησης των πεζογεφυρών καθώς και βελτιωτικές κινήσεις.

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή κρύβει την πραγματικότητα αποδεικνύεται άλλωστε και από το ότι οι μελέτες των πεζογεφυρών ποτέ δεν παρουσιάστηκαν σε Δημοτικό συμβούλιο, την ώρα που άλλοι Δήμοι, όταν πρόκειται για τέτοιας σημασίας και μεγέθους έργα, εκτελούν αναλυτικές παρουσιάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους Δημότες με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Θέλοντας να κάνει άλλη μία φορά την αυτοκριτική του εκ μέρους της παράταξης ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε ότι δεν προέβλεψε έγκαιρα ότι η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας ανεύθυνα, απλά θα υποστηρίξει παθητικά τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και κατασκευή, παραλαμβάνοντας απλά ένα έργο της Περιφέρειας χωρίς να εκφράσει καμία αντίρρηση.

Συνεχίζοντας, ο Β.Ν. αναφέρθηκε στις πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις των Δημοτών για το συγκεκριμένο θέμα, και ιδιαίτερα για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι, δεδομένου ότι επηρεάζει αισθητικά τον ιστορικό χώρο. Όπως εξήγησε, όλοι όσοι αντέδρασαν σε αυτήν την προχειρότητα τελικά δικαιώνονται με τις τελευταίες προτάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων για τροποποίηση της μελέτης. Οι προτάσεις αυτές, αφορούν τον τρόπο κατασκευής της πεζογέφυρας στο Παλατάκι και έχουν στόχο να θιγεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ιστορικότητα και η αισθητική του χώρου. “Αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι όταν πραγματικά διεκδικείς για την πόλη κάτι μπορείς να πετύχεις”, τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Πέραν του πολύ σημαντικού ζητήματος των πεζογεφυρών, ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε ερωτήσεις στην Διοίκηση και για άλλα καίρια θέματα. Το πρώτο εξ αυτών είναι το θέμα των 66 στρεμμάτων που πρέπει να αποδοθούν στον Δήμο Χαϊδαρίου, το οποίο έφερε ο ίδιος στην επιφάνεια στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Χαϊδαριώτη Υπουργό Δημήτρη Βίτσα.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ρώτησε αν, μετά την πρωτοβουλία της παράταξης και αφού ζητήθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από το Υπουργείο αλλά και λόγω της πρόσφατης αντικατάστασης του Χαϊδαριώτη Υπουργού ο οποίος θα έδειχνε μία ευαισθησία στο θέμα, η Δημοτική Αρχή  στο διάστημα αυτό έκανε κάποια συγκεκριμένη κίνηση διεκδίκησης. Οι απαντήσεις που έλαβε ωστόσο δεν ήταν σαφείς γεγονός που μάλλον σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καμία συγκεκριμένη ενέργεια . Ο Δήμαρχος με αφορμή την παραπάνω αντικατάσταση του κ. Βίτσα υποστήριξε πως για την υλοποίηση των αιτημάτων δεν έχουν σημασία οι προσωπικές σχέσεις ενός Υπουργού με την πόλη.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε στην Δημοτική Αρχή το θέμα του δωρεάν Wi-Fi, και πρότεινε η Διοίκηση να αξιοποιήσει συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που προορίζεται για Δήμους με σκοπό τη δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους. Όπως εξήγησε, μια τέτοια παροχή θα εξυπηρετούσε και θα διευκόλυνε τους Δημότες του Χαϊδαρίου. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την επιτυχία του HaidariWifiXana,  το οποίο ήδη στα 3 σημεία στα οποία βρίσκεται έχει καθημερινά  περίπου 200 μοναδικούς χρήστες.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα έδειξε ότι δεν έχει επίγνωση, ούτε έχει μελετήσει αντίστοιχες ιδέες. Βασικό επιχείρημά της ήταν το κόστος της συντήρησης μιας τέτοιας υπηρεσίας, το οποίο όμως στην πραγματικότητα είναι ελάχιστο έως μηδενικό. Σαν αντεπιχείρημα προέταξε την βελτίωση των οπτικών ινών στην οποία ο Δήμος προέβη, που όμως δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τελευταίο θέμα που έθιξε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στη συνεδρίαση ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου, ήταν αυτό μιας “καταγγελίας” που έγινε, σύμφωνα με την οποία, υπάλληλοι του Δημαρχείου παρέπεμψαν ενδιαφερόμενους σε ιδιωτικό γραφείο στο Χαϊδάρι, προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση για μια θέση εργασίας στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε την συγκεκριμένη κατηγορία, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν γίνεται ένας υπάλληλος να εξυπηρετεί τόσα άτομα, γεγονός που επιβεβαιώνει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button