ΕΛΛΑΔΑ

Βαφτίζουν τα σήριαλ “επενδυτικά προγράμματα” και επιχορηγούν κανάλια!

Δεν βαφτίζουν το κρέας ψάρι, αλλά τα σήριαλ επενδυτικά προγράμματα, ώστε να γίνεται νομότυπη η αδρή ενίσχυσή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zugla.rg, ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας -και ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως για λογαριασμό του οποίου εργάζεται ο Υπουργός Επικρατείας και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του- επιχορηγούν με ειδική τροποποίηση την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, Alter Ego, δηλαδή το κανάλι του, το MEGA, με περίπου ένα εκατομμύριο. Η επιχορήγηση αφορά το σήριαλ «Έξαψη» για το οποίο ο εφοπλιστής – εκδότης ως γνωστόν έγραψε τους στίχους του περίφημου άσματος που τραγουδά η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Nομοτύπως μέσω «Διαύγειας» επιχορηγούνται ΜΜΕ, διότι, σύμφωνα με τη «Ζούγκλα», και άλλα τηλεοπτικά κανάλια έχουν επιχορηγηθεί για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Και το άρθρο συνεχίζει:

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και Γιάννης καθαρίζει και το «επιτελικό κράτος» χρηματοδοτεί με δημόσιο χρήμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τον πίσω πόρτα. Διότι έτσι γίνονται οι δουλειές. Με αυτόν τον τρόπο (μεταξύ των άλλων μεθόδων)  διασφαλίζεται προφανώς και η θετική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ της κυβέρνησης.

Για το τυπικόν της ιστορίας το τηλεοπτικό σήριαλ βαπτίζεται «Επενδυτικό Σχέδιο» . Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πρόγραμμα για το «Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας». Ο νόμος και οι διατάξεις ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Πέρυσι, δηλαδή το 2020, κατατέθηκε τροπολογία επί του νόμου από τον Υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, μειώνοντας το ποσό ανά επεισόδιο που απαιτούνταν, από 30.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ. Με λίγα λόγια προσαρμόστηκαν σε σημερινές συνθήκες και στα μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών (χαμηλό κόστος) τα κριτήρια ώστε να ανταποκρίνονται στην σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί νομότυπη πλην όμως εξαιρετικά αμφισβητήσιμη θεσμικά και πολιτικά χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Μιλάμε για διοχέτευση με περίεργες διαδικασίες πολιτικού χρήματος στα ΜΜΕ, πράξη επιλήψιμη από την στιγμή που τα κριτήρια είναι θολά και ασαφή.

Δείτε την τροποποίηση – απόφαση του Μαξίμου για την επιχορήγηση της «Έξαψης» του MEGA:

Βαφτίζουν τα σήριαλ "επενδυτικά προγράμματα" και επιχορηγούν κανάλια! 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button