ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Βαδίζοντας στα αχνάρια του 1821”, αλλά στο Χαϊδάρι μας

της Άννας Παπαγεωργίου – Σωτηροπούλου

Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, με επικεφαλής την πρόεδρο κυρία Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, μπορεί να σχεδιάζει, να φαντάζεται και να ορέγεται τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με δράσεις ταξιδιών αναψυχής… και ευκαιρίες να έρθουν οι νέοι μας σε επαφή με τις νέες τάσεις και μορφές διαχείρισης ενέργειας και απορριμμάτων!

Στο μεταξύ ίσως θυμηθούν και τον ουσιαστικό λόγο ταξιδιού τους, δηλαδή να δουν τους τόπους δράσης ιστορικής σημασίας σπουδαίων προσωπικοτήτων του ’21!

Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις και προτάσεις πιο σεμνές, πιο ταπεινές, πιο καθοριστικές να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε την οργανική συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και έθνους μας, που δεν έσβησε ποτέ στα χρόνια της σκλαβιάς, μέσω των κρυφών σχολειών… Και όχι μόνο να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας ως έθνος.

Τι κάναμε λάθος; Τι και σήμερα, ενώ είμαστε ελεύθεροι, ουσιαστικά ζούμε εξαρτημένοι με το βλέμμα μας πάντοτε στραμμένο και υποταγμένο στη Δύση! Παράλληλα να αποτίσουμε και φόρο τιμής στην αδάμαστη ελληνική ψυχή και στο αίμα των αθάνατων ηρώων μας!

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει! Εδώ χύθηκε το αίμα, εδώ ακούγονται ακόμα οι κραυγές και ο θρήνος από τη μάχη του Χαϊδαρίου το 1826 με επικεφαλής τον αθάνατο Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκακη και τον Κάρολο Φαβιέρο, αξιωματικό του σώματος τακτικού ελληνικού στρατού και Φιλελλήνων!

Αντιπροτείνουμε λοιπόν να έρθουν προσκεκλημένοι οι Ευρωπαίοι νέοι, μαζί με τους δικούς μας, να νιώσουν και να αφουγκραστούν από κοντά τη δόξα των προγόνων μας!!!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button