ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Β. Ντηνιακός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Κύριο ζήτημα για τους Δήμους το περιβάλλον”

 Άμεση ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, βρέθηκε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Εκεί, μαζί με τον Δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Βασίλη Καρατζαφέρη, συμμετείχαν στις ειδικές θεματικές του συνεδρίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές του “Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Δήμων”, των “Αναπτυξιακών των Δήμων-Διαχείριση ΕΣΠΑ” και του “Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας”.

Σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Συμβουλίου, το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης Ντηνιακός στάθηκε στο υποβαθμισμένο από την Κεντρική Εξουσία, αλλά και την ΚΕΔΕ, ζήτημα του περιβάλλοντος και κυρίως στις δράσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση του αστικού και του περιαστικού χώρου. Όπως εξήγησε, η οικονομική κρίση-και συνακόλουθα η έλλειψη πόρων, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση των πόλεων και την έλλειψη ελεύθερων χώρων, οδηγούν τις διοικήσεις των δήμων σε δέσμευση χώρων.

Β. Ντηνιακός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Κύριο ζήτημα για τους Δήμους το περιβάλλον” 2
Βαγγέλης Ντηνιακός και Βασίλης Καρατζαφέρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα.

Μια τέτοια δράση όμως, τόνισε, βρίσκει εμπόδια όπως την έλλειψη πιστώσεων, την επιβάρυνση των περιοίκων και τις πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, που στο όνομα της προστασίας της ιδιοκτησίας συνεχώς προχωρούν σε αποδεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς καίριοι και αναντικατάστατοι χώροι. «Δυστυχώς με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της πράξης αναλογισμού, όπου επιβαρύνονται οι παρόδιοι, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην θέλουν ούτε οι ίδιοι οι δημότες να γίνει κάποια πλατεία δίπλα τους», τόνισε.

Ο κ. Ντηνιακός πρότεινε αφενός την αύξηση των πιστώσεων από το Πράσινο Ταμείο για απόκτηση χώρων με δίκαιη κατανομή αυτών, κυρίως σε υποβαθμισμένους και πυκνοδομημένους Δήμους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και αφετέρου την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με ελεύθερη απόκτηση χώρων από τους Δήμους, μετά από απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων και χωρίς την επιβάρυνση των παροδίων.

Όπως υπογράμμισε, κλείνοντας, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που  πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και δραστικά.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button