ΥΓΕΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Β. Κικίλιας: Στη μετά κορωνοϊό εποχή η επίλυση των προβλημάτων στο “Αττικόν”!

Σε κάποιο μακρινό μέλλον και σίγουρα στη μετά κορωνοϊό εποχή μεταθέτει την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Αττικόν, με προεξάρχον αυτό των ράντζων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η απρόσμενη αυτή θέση προκύπτει από δηλώσεις στη Βουλή, στη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η ουσιαστικότερη παρέμβαση αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα, αλλά και η γενικότερη “στήριξη και ενίσχυση δικτύων πρωτοβάθμιων δικτύων υγείας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υγείας σημείωσε: «Έχω στα χέρια μου φωτογραφίες που δείχνουν ράντζα στους διαδρόμους του Αττικού Νοσοκομείου στις 14 Ιουλίου 2020. Πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Πρόκειται δηλαδή για παντελή έλλειψη προστασίας ασθενών και συνοδών, εν μέσω κορωνοϊού, κύριε Υπουργέ».

«Το Αττικό Νοσοκομείο είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Αττική, όταν εφημερεύει. Η εφημερία του καλύπτεται μερικώς από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά είναι φυσικό ο μεγάλος αριθμός που συνεπάγεται η εφημερία του να καλύπτεται από την προσθήκη επικουρικών κλινών» απάντησε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Πρόσθεσε ότι η διαχείριση του προβλήματος των εφημεριών επιλύεται με «χωροταξικές αλλαγές, όπου απαιτούνται», «σωστό καταμερισμό των κλινών που εφημερεύουν», «καλό καταμερισμό ιατρικού, νοσηλευτικούς και λοιπού προσωπικού». Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, σημείωσε ότι «η αλλαγή των εφημεριών, η στήριξη και ενίσχυση δικτύων πρωτοβάθμιων δικτύων υγείας… θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές εν μέσω κορωνοϊού».

«Για το Αττικό, ό,τι και να πούμε, δεν παύει να είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι έχουμε ράντζα σε ένα νοσοκομείο αναφοράς» απάντησε ο Κ.Αρσένης και πρόσθεσε: «Κομμάτι της λύσης δεν μπορεί παρά να είναι η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας, που βγήκε από το καθεστώς απαξίωσης χάρη στον κορωνοϊό, αλλά συνεχίζει να αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα. Σας καλώ να δεσμευθείτε για την επίλυση των προβλημάτων των δύο νοσοκομείων. Στην πρώτη περίπτωση αφορούν στην πρόσληψη μονίμων εργαζομένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και στη δεύτερη περίπτωση αφορούν την αυτονομία του από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τους γιατρούς του και να διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό του, αλλά και η επίλυση του πολεοδομικού ζητήματος. Οι εξαγγελίες για το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας έχουν γίνει τρεις φορές από την κυβέρνησή σας και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη κάτι.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button