ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βασίλης Καρατζαφέρης: Κόβουν και δέντρα χωρίς κλίση

 

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι ξανά”, αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις κοπές των δέντρων που πραγματοποιούνται στο Χαϊδάρι, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι προβαίνει σε σχετικές ενέργειες χωρίς να χρειάζεται η καταστροφή κάποιων δέντρων, “εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.

Βασίλης Καρατζαφέρης: Κόβουν και δέντρα χωρίς κλίση 3
Βασίλης Καρατζαφέρης

Τόνισε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η διοίκηση έφερε σαν θέμα την κοπή δύο πεύκων, με βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι έχουν προκληθεί βλάβες στις πλάκες και στις μάντρες των σπιτιών. Οι βεβαιώσεις αυτές, κατά τον κ. Καρατζαφέρη, ήταν τόσο εξόφθαλμα λαθεμένες, αφού στην μία περίπτωση δεν υπήρχαν καν πλάκες για να πάθουν βλάβες ενώ οι μάντρες ήταν άθικτες. Η Υπηρεσία Πρασίνου τότε είχε εισηγηθεί να μην κοπούν τα δέντρα. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση υπαναχώρησε στις κοπές αυτών των δέντρων μπροστά στην δημοσιότητα των λαθεμένων βεβαιώσεων της Τεχνικής υπηρεσίας.

Η δημοτική αρχή επανήλθε τώρα, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, για την κοπή του δέντρου επί της οδού Σωκράτους 92 στο Δάσος, με θετική εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου αυτή την φορά, ότι το Δέντρο «έχει πάρει επικίνδυνή κλίση» και πρέπει να κοπεί. “Όπως όμως σας καταθέτω από την φωτογραφία του εν λόγω δέντρου στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώτη φωτό) το δέντρο είναι κατακόρυφο και δεν έχει την παραμικρή κλίση. Παρόλα αυτά εισηγείται η διοίκηση την κοπή και έβγαλε μάλιστα απόφαση που ανάρτησε στη Διαύγεια” είπε.

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι πολύ παράξενη τόνισε ο Β. Καρατζαφέρης, “καθώς την πρώτη φορά έφερε λαθεμένες βεβαιώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και την δεύτερη λαθεμένες βεβαιώσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου”. Στην ερώτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εάν θεωρεί ότι η δημοτική αρχή έχει δόλο ή απλά οι Υπηρεσίες έκαναν λάθος, ο Β. Καρατζαφέρης απάντησε: “Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος είναι πολιτικοί προϊστάμενοι των εργαζόμενων στο Δήμο και η άποψή του είναι ότι η διοίκηση εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες στις πλάτες των δέντρων και της ποιότητας ζωής των Χαϊδαριωτών”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button