ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τσουνάμι καταλήψεων στο Χαϊδάρι

Σε κατάληψη βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Χαϊδάρι. Για τρίτη μέρα σχεδόν όλα τα Λύκεια της πόλης έχουν κλειστές τις πόρτες τους, όπως και κάποια Γυμνάσια. Σε γεγινές γραμμές τα αιτήματα των μαθητών αφορούν κυρίως τα μέτρα που έχουν ληφθεί με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοΐού, αλλά και κτηριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε κατάληψη βρίσκονται τα Λύκεια 1, 2ο, 3ο, 4ο και το ΕΠΑΛ, όπως και τα Γυμνάσια 4ο, 5ο και 6ο. Η κατάσταση είναι ρευστή και ενδεχομένως κάποια ακόμη σχολεία να έκλεισαν σήμερα με πρωτοβουλία μαθητών τους ή άλλα να επέστρεψαν σε μαθήματα.

Τα βασικότερα αιτήματα είναι:

  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα.
  • Να οριστεί υπεύθυνος από τον Δήμο ή το Υπουργείο, για την τήρηση των αποστάσεων των μαθητών στον προαύλιο χώρο κατά τα διαλείμματα.
  • Να μειωθεί το συνεχές δίωρο της διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ζητήσαμε αναλυτικότερα τα αιτήματα από τους καταληψίες του 3ου Λυκείου, αλλά μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν.

Πετούσης: «Συζητάμε με τα παιδιά»

Η δημοτική αρχή, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Μάνου Πετούση, τις τελευταίες ώρες επισκέπτεται τα υπό κατάληψη σχολεία και συζητάει με τους μαθητές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο κ. πετούσης, του αναφέρουν και κτηριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πετούση αυτό που συνιστά στους καταληψίες μαθητές είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτό το λόγο συμβούλευσε αρκετούς να απομακρύνουν τους κάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετήσει στις κεντρικές εισόδους ως «οδόφραγμα», αφού αποτελούν εστίες μικροβίων. Παράλληλα τους ζήτησε να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πετουση, προσπαθεί να τους διευκρινίσει ποιες αρμοδιότητες είναι των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, και ποιες του Δήμου. «Τα παιδιά σε αρκετές περιπτώσεις παρασύρονται. Αυτό όμως που θέλουν είναι συζήτηση. Εμείς τα ακούμε, καταγράφουμε τα προβλήματά τους και όπου είναι της αρμοδιότητάς μας προσπαθούμε να τους δώσουμε άμεση λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Χαϊδάρι Σήμερα».

Πρόσθεσε ακόμα πως ο Δήμος έχει προμηθεύσει όλα τα σχολεία με μάσκες και αντισηπτικά υγρά και, αν τυχόν του αναφέρουν ελλείψεις, τις καλύπτει  άμεσα.

Τέλος σχολίασε πως ξεκίνησαν οι καταλήψεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από κάποιους μεμονωμένους μαθητές, σε μια περίοδο που ακόμα δεν έχουν εκλεγεί τα νέα μαθητικά συμβούλια και τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button