ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τσιγγάνoι στο Χαϊδάρι

Σε μικρό καταυλισμό νομάδων Ρομά μετατράπηκε για κάποιο διάστημα η Ιερά Οδός κάτω από το γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης”. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το ζήτημα των απρόσκλητων – αυτόκλητων επισκεπτών και ακούστηκαν ενδιαφέροντα και πιπεράτα σχόλια. “Είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες”, σχολιάζει από την πλευρά του στο “Χαϊδάρι Σήμερα” αξιωματικός της Αστυνομίας, τον οποίο ρωτήσαμε αν δημιουργούνται προβλήματα από την βραχυχρόνια παρουσία τους σε κάποια σημεία της πόλης.

“Απρόσκλητοι κατασκηνωτές”

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”, έθεσε το ζήτημα. Ανέφερε ότι κοντά στο γήπεδο Χαραλαμπίδη, έχουν εγκατασταθεί κάποιοι Ρομά από το καλοκαίρι. Στην αρχή ήταν λιγοστοί, αλλά αφού δεν τους ενόχλησε κανένας, προστέθηκαν και άλλοι. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, υπάρχει έντονη ανησυχία από τους κατοίκους και, κατά την άποψη του, κάτι πρέπει να κάνει και ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία. Πρόσθεσε πως ο καταυλισμός παίρνει νερό από το δημοτικό σύστημα ποτίσματος κήπων. Σε αυτό το σημείο ο δημοτικός σύμβουλος είπε: «Μπορεί να εκπέμπουμε αγωνιστικές κορώνες ή να κατηγορούμε το κράτος, που πράγματι έχει ευθύνες. Αλλά στο τέλος κάτι πρέπει να κάνει και ο Δήμος σε αυτές τις συνθήκες για τους δημότες που τον ψήφισαν».

Χουδελούδης: «Πιστεύετε πως πρέπει να πάρουμε τα παλούκια;»

Ο αντιδήμαρχος Μόσχος Χουδελούδης είπε ότι παρόμοια κατάσταση συναντάει κανείς στο Αττικό Νοσοκομείο και στο παραπλήσιο 5Χ5 γήπεδο. Ακόμα πιο έντονα, μάλιστα, στον Αη Γιώργη, όπου, όταν νοσηλεύεται κάποιος Ρομά στο Αττικό, βλέπει κανείς 15-20 φορτηγάκια συγγενών του αραγμένα.

Ο κ. Χουδελούδης υποστήριξε πως δεν είναι εύκολο το θέμα και υπενθύμισε πως πριν λίγες μέρες έγιναν μάχες με Ρομά. «Αν πιστεύετε πως πρέπει να κάνουμε τέτοια μάχη και να πάρουμε τα παλούκια, να μας το πείτε. Έλεος…», δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Καρατζαφέρη.

Διαβεβαίωσε πως, σε κάθε περίπτωση, νερό δεν κλέβουν από τον Δήμο, αφού δεν υπάρχει στο χώρο, καθώς αυτός το έχει διακόψει. Ακόμη εξήγησε πως η πολιτική προστασία της πόλης δεν αποτελείται μόνο από το Δήμο, αλλά και από την Αστυνομία. 

Σελέκος: «Γνώριζα πως θα γίνει ερώτηση!»

«Οι Ρομά ανά διαστήματα εγκαθίστανται σε διαφορετικά σημεία. Έχουμε κάνει πολλές ενέργειες σε σχέση με το νερό και σε συνεργασία με Αστυνομία», είπε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο της βίαιης εκδίωξής τους, με ορατό τον κίνδυνο πιθανών πυροβολισμών. Απευθυνόμενος προς τον κ. Καρατζαφέρη είπε: «Αν περνάγατε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης από αυτό το σημείο, θα βλέπατε πως δεν υπάρχουν πλέον Ρομά. Επειδή γνώριζα πως θα γίνει ερώτηση, πέρασα από εκεί».

«Ολιγόωρη στάση», υποστηρίζει η Αστυνομία

Για το συγκεκριμένο θέμα το «Χαϊδάρι Σήμερα» απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με Αξιωματικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου, σε κατά καιρούς εξορμήσεις που έγιναν μετά από σχετικές καταγγελίες σε συγκεκριμένα σημεία, δεν εντόπισαν προβλήματα. Σύμφωνα με την  προσωπική του εκτίμηση, αρκετοί τσιγγάνοι διέρχονται από το Χαϊδάρι και περιορίζονται σε ολιγόωρη στάση. Όταν αστυνομικοί τους εντοπίσουν, τους ζητάνε να αποχωρήσουν. Πρωτύτερα τους υποβάλουν σε εξακρίβωση στοιχείων μέσω του ειδικού λογισμικού που διαθέτουν τα περιπολικά και εντοπίζουν αν εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους. Σύμφωνα με τον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ συμμορφώνονται πάντα στις υποδείξεις των οργάνων της τάξης.

«Οι συστάσεις γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου. Είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα», κατέληξε.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

 1. η πολιτική προστασία , δήμαρχε και αντιδήμαρχοι , είναι ο φορέας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών . https://www.civilprotection.gr/el ,

  Τα θέματα της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και ευταξίας είναι στη δικαιοδοσία σου δήμαρχε και εφόσον δεν εχει ανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία είναι και ευθύνη του οικείου ΑΤ , Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4
  του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου από τις Υπηρεσίες
  Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς
  Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου
  που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).
  ή μας περνατε για ανόητους ή είστε εσείς ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button