ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τη λαϊκή του Δάσους μέχρι το Τμήμα, ένα λαθραίο τσιγάρο δρόμος…

Δύο Πακιστανοί ηλικίας 28 και 31 ετών, που προωθούσαν λαθραία τσιγάρα συνελήφθησαν στη λαϊκή αγορά του Δάσους με το παράνομο εμπόρευμα στα χέρια τους.

Κατασχέθηκαν 500 λαθραία πακέτα. Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Φυσικά πίσω τους υπάρχει κύκλωμα εισαγωγής και διανομής των τσιγάρων.

Τα 500 πακέτα με τιμή πώλησης 1,5 ευρώ στην παράνομη αγορά θα έκαναν τζίρο 750 ευρώ. Οι διαφυγόντες δασμοί, αν υπολογιστεί ότι οι τιμές στο περίπτερο κυμαίνονται μεταξύ 3,5-4,5 ευρώ, υπολογίζονται σε περισσότερα από 1.000 ευρώ, μόνο από τα λαθραία της λαϊκής  αυτής…

Αν αθροιστούν τα δημόσια έσοδα που χάνονται από τα λαθραία τσιγάρα και καύσιμα, τότε μιλάμε για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία θα ήταν υπερπολύτιμη τονωτική ένεση για το ταμείο του κράτους. Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος της επικινδυνότητας για την υγεία από προϊόντα “μαϊμούδες”, που δεν υπόκεινται σε κανέναν ποιοτικό έλεγχο.

Πάντως το τελευταίο διάστημα το κυνήγι των κυκλωμάτων εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων έχει ενταθεί και η “αγορά” λέει ότι υπάρχει πρόβλημα προμήθειας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button