ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τρία λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία στο Χαϊδάρι – Ανακοινώσεις και χρονοδιάγραμμα

Με τρία ολοκαίνουρια λεωφορεία θα συγκροτηθεί η νέα Δημοτική Συγκοινωνία, που σχεδιάζει να βάλει σε λειτουργία η σημερινή δημοτική αρχή.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός υποστήριξε πως η Δημοτική Συγκοινωνία θα λειτουργήσει πλήρως μέσα σε ένα έτος. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα τρέξουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα – άντληση πόρων, διαγωνισμοί). Επίσης θα γίνει πρόσληψη οδηγών.

Η προμήθεια θα γίνει μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»*. Τα λεωφορεία θα είναι μεσαίου μεγέθους και πιθανότατα θα κινούνται με φυσικό αέριο. Αργότερα ίσως προστεθεί και άλλο ένα, που θα είναι ηλεκτροκίνητο.

Όπως πολλές φορές έχει εκδηλωθεί μέσα από την εφημερίδα μας η κοινή γνώμη της πόλης, θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την εσωτερική συγκοινωνία. Πιο συγκεκριμένα τη σύνδεση των συνοικιών της πόλης με τον σταθμό Αγία Μαρίνα.

«Μας την υπαγορεύουν οι ανάγκες του κόσμου»

Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη και αποτελεί μια προεκλογική δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής, προερχόμενη από τις ανάγκες των κατοίκων για γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, όπως σημειώνεται στο πρόγραμμά της.

Ο Β. Ντηνιακός παρατήρησε πως κατά την προηγούμενη πενταετία, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε ποτέ μια ανάλογη απόφαση. Να σημειώσουμε πως σκέψεις για επαναλειτουργία της υπήρξαν και από τη διοίκηση Σελέκου. Για αυτό το σκοπό είχε ζητήσει από την ΕΘΕΛ και τον ΟΛΠ να της παραχωρήσουν δύο λεωφορεία, αιτήματα όμως που δεν ικανοποιήθηκαν.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

* Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για την ενίσχυση των ΟΤΑ, μέσω της κατασκευής έργων και προμήθειας εξοπλισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button