ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υδατοδεξαμενές για χρήση από ελικόπτερα στο όρος Αιγάλεω

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης 

“Χριστουγενιάτικο δώρο” χαρακτηρίζει τις νέες δεξαμενές πυρασφάλειας ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Πρόκειται για τρεις νέες δεξαμενές για χρήση από ελικόπτερα στο όρος Αιγάλεω, που προσίθενται στη μία που έχει ήδη εγκατασταθεί. Αυτό αποφασίστηκε στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, για τον προϋπολογισμό 2022.

Ο κ. Γουρδομιχάλης σημειώνει:

“Ως πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ πρέπει να τονίσω ότι η προμήθεια και τοποθέτηση των τριών ανοικτών υδατοδεξαμενών πυρασφάλειας του όρους Αιγάλεω, από τις οποίες θα μπορούν να κάνουν άμεσα λήψη νερού τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ήταν, εδώ και χρόνια, πάγιο αίτημα μας. Έτσι με την ήδη μία (1) υφιστάμενη, θα έχουμε 4 πλέον μεγάλες υδατοδεξαμενές πυρασφάλειας στρατηγικής σημασίας. Πλέον θα μπορούμε να είμαστε περισσότεροι αποτελεσματικοί όσο αφορά στη προστασία του μοναδικού και πολύτιμου βουνού μας. Για όλους εμάς, που κάθε καλοκαίρι ζούμε συνεχώς με το φόβο μιας ανεξέλεγκτης καταστροφικής φωτιάς, αυτή η απόφαση και η άμεση υλοποίηση της, σημαίνουν πολλά!

Μπράβο στον Περιφερειάρχη και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου γι’ αυτή τους την απόφαση! Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την Σταυρούλα Αντωνάκου, αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, που πολλές φορές μίλησε αλλά και περπάτησε μαζί μας στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του βουνού, διαπίστωσε τη προσπάθειά μας, κατανόησε επί τόπου τις απειλές που υπάρχουν, αποδέχθηκε το χρόνιο αίτημα του ΠΕΣΥΔΑΠ. Έκανε προσωπική της υπόθεση τις 3 νέες δεξαμενές. Δεσμεύτηκε και το πέτυχε!”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button