ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τρακάρισμα στη Γ. Παπανδρέου

Ελαφριά σύγκρουση χωρίς τραυματίες συνέβη σήμερα το μεσημέρι (19/12) στην οδό Γ. Παπανδρέου, στο ύψος της κεντρικής Πλατείας του Δάσους.

ΙΧ που κινούταν στη λωρίδα ανόδου τρίφτηκε με το πλάι σε παρκαρισμένο όχημα δεξιά και έσπασε ο άξονας του μπροστινού τροχού του, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάθετα στο δρόμο.

Πέρα από τις υλικές ζημιές δεν έπαθε κανένας τίποτε. Ωστόσο η κυκλοφορία στο σημείο αυτό γινόταν με δυσκολία για πολλή ώρα, καθώς οι οδηγοί των δύο οχημάτων περίμεναν την Τροχαία. Όπως είπε η οδηγός του πρώτου οχήματος μετά από 1.30 ώρα αναμονής η Τροχαία δεν είχε εμφανιστεί!

Τρακάρισμα στη Γ. Παπανδρέου 3

Το πρόβλημα της Γ. Παπανδρέου παραμένει άλυτο ως προς το παράνομο παρκάρισμα δεξιά. Η Τροχαία αδιαφορεί και δεν εμφανίζεται ποτέ, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με ημιπαράνομο τρόπο (οι οδηγοί στην άνοδο κινούνται στο αντίθετο ρεύμα σε μεγάλο μήκος του δρόμου, το ίδιο βέβαια και στην κάθοδο από τη Μάνης μέχρι την Πλατεία). Οι μικροσυγκρούσεις σαν τη σημερινή δεν λείπουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και στενοχώρια για τους παθόντες.

Από την άλλη, το να ξανασχεδιαστεί η Γ. Παπανδρέου για να διορθωθεί η προβληματική κατάσταση δεν είναι και τόσο απλή κουβέντα, μια και είναι ένας από τους λίγους δρόμους της πόλης που αναπλάστηκαν σχετικά πρόσφατα. Αυτό που εμείς βλέπουμε σαν πρόβλημα είναι ότι το πλάτος του δρόμου δεν είναι ούτε αρκετό, ώστε να είναι εφικτό το παρκάρισμα σε μία σειρά, αλλά ούτε όσο θα έπρεπε στενό, ώστε να είναι αδύνατη στάθμευση. Αυτή η “μεσοβέζικη” κατάσταση επιτρέπει το παρκάρισμα σε όσους είναι διατεθειμένοι να παραβλέψουν τις απαγορευτικές πινακίδες, ενόσω φυσικά η Τροχαία είναι παντελώς απούσα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button