ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τοποθετήθηκαν full matrix ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης των οδηγών στο Κηφισό

Eργο με στόχο την ενίσχυση της ασφάλεια και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής η αντικατάσταση των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας με νέας τεχνολογίας Full Matrix.

Οι υπάρχουσες πινακίδες θα αντικατασταθούν με πινακίδες full matrix με σκοπό να διευκολύνουν την ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς προσφέρουν ευκρινέστερη και περιεκτικότερή ενημέρωση. Οι πρώτες πινακίδες full matrix τοποθετήθηκαν τον Αύγουστο του 2021 στην άνοδο και κάθοδο της Λ. Συγγρού.

Δύο ακόμη νέες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (τύπου Full Matrix) τοποθετήθηκαν το περασμένο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, στο οδικό δίκτυο της Λεωφόρου Κηφισού. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης στα σημεία:

-Λ. Κηφισού-Ιερά Οδός (ρεύμα προς Λαμία)

-Λ. Κηφισού πριν τις Τρεις Γέφυρες (ρεύμα προς Πειραιά)

Μέχρι τον Απρίλιο θα αντικατασταθούν ακόμη τρεις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων.

Με αφορμή την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για την πορεία υλοποίησης του έργου αντικατάστασης των πινακίδων δήλωσε: «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η άμεση και αναλυτικότερη ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει την αναβάθμιση της  επικοινωνίας με τους χρήστες του οδικού δικτύου. Το οδικό δίκτυο της Αττικής εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλέστερο κάθε μέρα».

Πέρα από αυτά, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η τοποθέτηση συνολικά 23.790 Led φωτιστικών σωμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όπως η Λ. Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κατεχάκη και στις οδούς πέριξ του κέντρου της Αθήνας όπως Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Πειραιώς. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button