ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές επιδιορθώσεις οδοστρωμάτων με μηχάνημα εκτόξευσης ασφάλτου

Στην κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων στην πόλη μας έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, άλλωστε δεν είναι κάτι που… κρύβεται. Οδηγοί, επιβάτες και οχήματα υποφέρουν. Μεγάλες παρεμβάσεις με ολική αλλαγή ασφαλτοταπήτων δεν εγκρίνονται μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια. Μόνο με “ίδιους πόρους”, δηλαδή περιορισμένους, μπορεί να κάνει επιδιορθώσεις ο Δήμος.

Η διοίκηση του Δήμου, λοιπόν, “επιστράτευσε” ειδικό μηχάνημα που εκτοξεύει θερμό ασφαλτικό υλικό για την αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων, κλεισίματος λακκουβών κλπ. Η μέθοδος αυτή επισκευής αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των εργασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν επισκευές της ασφάλτου στις οδούς Αρεοπόλεως, Καλαβρύτων, Ακροπόλεως και Σωκράτους στην περιοχή του Δάσους. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το Χαϊδάρι.

Πού είναι αυτή η “αποκέντρωση”;

Πριν λίγες μέρες σε άρθρο μας για την κατάσταση των δρόμων γράψαμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίμησε “να ρίξει” ένα μεγάλο κονδύλι για ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ τα αυτοκίνητά μας “τα σπάμε” στους κακούς δρόμους του εσωτερικού αστικού δικτύου. Αντίδραση από την Περιφέρεια δεν υπήρξε. Ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα από αυτή την πλευρά, διότι -γιά κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε- ο κάθε Δήμος δεν παίρνει δικό του κονδύλι για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του, αλλά πρέπει να “παρακαλάει” άλλους φορείς. Αυτό, λοιπόν, δεν μοιάζει και τόσο… αποκέντρωση και σοβαρή αντιμετώπιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button