ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

To “φάντασμα” της απλής αναλογικής πάνω από την πόλη!

To "φάντασμα" της απλής αναλογικής πάνω από την πόλη! 2του Θοδωρή Σπηλιόπουλου, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου
Αντί για τυπικές ευχές, αφήσαμε να περάσουν οι γιορτινές μέρες για να καταθέσουμε στη Χαϊδαριώτικη κοινωνία τις σκέψεις μας για την πορεία της πόλης και την αποφασή μας να εργαστούμε στη βάση ΚΟΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ στον Προϋπολογισμό του Δήμου Χαϊδαρίου 2020, για ένα Χαϊδάρι – σύγχρονη πόλη.
Αν κάτι αναγνωρίζουν στους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου είναι η προγραμματική μας επάρκεια και η παρουσία στα δρώμενα της πόλης.
Αν κάτι δεν αρνούνται είναι η απουσία μικροπολιτικής αντίληψης στις πολιτικές μας ενέργειες.
Αν κάτι μας πιστώνουν είναι ότι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.
Μετά τις εκλογές το νέο  Δημοτικό Συμβούλιο ψάχνει να βρει τον βηματισμό του. Και η νέα δημοτική αρχή του Βαγγέλη Ντηνιακού αγωνιά να αποδείξει ότι διαθέτει το knowhow  για να βελτιώσει την πόλη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνονται αποφάσεις με διαφορετικές πλειοψηφίες κάθε φορά και ανάλογα με το θέμα. Πολλοί κοιτούν το χθες, όταν οι ανάγκες των Χαϊδαριωτών και ειδικά των νέων κοιτούν προς το αύριο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τις καταστροφικές αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι σκιά του καλού εαυτού της και του ένδοξου παρελθόντος της. Την ώρα που σήκωνε κεφάλι και ανάστημα, χάρις στις εκλογές με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ξυπόλυτη βέβαια χωρίς πόρους πλην όμως “τίμια και γενναία”, ήρθαν οι αλλαγές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να την οδηγήσουν ξανά στους διαδρόμους των υπουργείων, στην ανυποληψία, την
πολιτική συναλλαγή.
Το πιο πετυχημένο παράδειγμα οικονομικής χρηματοδότησης Φιλόδημος 1 και 2 που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που για πρώτη φορά έδωσε ώθηση στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά από 10 χρόνια μειωμένων ΚΑΠ (Κεντρικά Αυτοτελών Πόρων) πάνω από 60%,
ήρθαν οι “ΑΡΙΣΤΟΙ” σε όλα,
να το πετσοκοψουν ,
να το ονοματοδοτησουν διαφορετικά,
αλλά κυρίως να το ανανοηματοδοτησουν!
Δηλαδή να βάλουν τη χρηματοδότηση κάθε Δημάρχου στη μέγγενη της πολιτικής ασφυξίας και μικροπολιτικού εκβιασμού. ” Δούναι και λαβείν” το νέο δόγμα με τα νέα ήθη. Εξ αυτού και ευχήθηκα υπομονή στον νέο Δήμαρχο, που θα “στυλιάζει” έξω από τα γραφεία των υπουργείων για να φωτογραφηθεί και να εξασφαλίσει όχι τα δέοντα, αλλά τα αυτονόητα, εάν και εφόσον…
Στην Περιφέρεια, αν κάτι μπορεί σίγουρα να πιστωθεί στη διοίκηση Ρένας Δούρου και ειδικά στην Δυτική Αθήνα, όπου γνωρίζουμε αντικειμενικά πρόσωπα και πράγματα, είναι ότι δεν υπήρξε έργο από Δήμο που υποβλήθηκε με επάρκεια μελετών και να μην χρηματοδοτήθηκε.
Άλλο πράγμα βέβαια που εδώ, στη διοίκηση Σελέκου και συν αυτώ, κάναν 5 χρόνια να καταλάβουν τι πάει να πει σύγχρονη διοίκηση, αξιοποίηση και των ελεύθερων επαγγελματιών για την προετοιμασία μελετών και βέβαια λόγω πολιτικής αλλεργίας σε ό,τι έφερε υπογραφή Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από εργαλεία σε τομείς ανάπτυξης, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, όταν -σημειωτέον- στο Χαϊδάρι, λόγω της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, είχαν υπάρξει κοινωνικοί πειραματισμοί σ αυτή την κατεύθυνση.
Βέβαια αυτά έχουν κριθεί. Και έτσι όπως δεν έπεισε η προηγούμενη δημοτική αρχή και οι Χαϊδαριώτες την έστειλαν στην αντιπολίτευση, έτσι και την δική μας παράταξη την “τιμώρησαν” με μείωση των ποσοστών αντί για επιβράβευση της προσπάθειας, που όντως έγινε και που εκ των υστέρων όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν.
Η επόμενη μέρα θα νοηματοδοτηθεί στο Χαϊδάρι από την προσπάθεια να ξεφύγει από την στασιμότητα και τις ανεπάρκειες και καθυστερησεις της τελευταίας 15ετίας -και όχι μόνο- καθώς και από την έλλειψη στην ουσία ενός μακροχρόνιου προγράμματος ανάπτυξης.
Γι’ αυτό και ζητήσαμε στο Δημοτικο Συμβούλιο, να μην χαθούν από την ΟΠΤΙΚΗ μας και εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας τα μεγάλα έργα όπως η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, Ο ΣΚΑΡΑΜΑΣΚΑΣ, Η ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ και τα “ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”  ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, το ΜΕΤΡΟ κοκ.
Διατηρώντας την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες, θα συμβάλλουμε η πόλη να βρει πυξίδα στη βελτίωση της καθημερινότητας.
Δώσαμε ψήφο ανοχής και ελπίδας στον Προϋπολογισμό του Δήμου 2020 και θα κάνουμε την κατάλληλη στιγμή απολογισμό για τα αποτελέσματα.
Με αυτοτέλεια και χωρίς καμία ανοχή, κάναμε ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείναμε θεματολογία για συνεδριάσεις και ημερίδες και στείλαμε και δημόσια, επικαιροποιημένα τις προτάσεις μας για ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, για την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, για την Τουριστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ κοκ. Καταψηφισαμε προτάσεις που δεν στήριζαν τα εργασιακά δικαιώματα, σηκώσαμε τείχος σε παιχνίδια τουλάχιστον λαϊκίστικα σε σχέση με τις αρχές της φιλοξενίας και υποδοχής που πρωτοστατήσαμε, στηρίξαμε και στηρίζουμε δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που η μοίρα τους έφερε στη γειτονιά μας.
Καταψήφιση του προϋπολογισμού, όπως έκαναν άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα σήμαινε ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου θα συμβάλλουν στα κοινωνικά μέτωπα στην πόλη και στην Αθήνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον αυταρχισμό, με αστυνομοκρατία της κοινωνικής ζωής που προσπαθεί να επιβάλλει η Ν.Δ.
Ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η μάχη ενάντια στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, θάναι σημείο ενότητας και πάλης.
Υπερασπίστηκαμε τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα στο ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΝ και ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙΝ των δημοτικών συμβουλίων (βλέπε εδώ).
Η περίοδος των υποσχέσεων, των αυταπατών περνάει για εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. ΟΛΟΙ κατανοούν ότι η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ κόπηκε αλλού. Εδώ ούτε τα κεράκια από την τούρτα γενεθλίων δεν θα δούμε.
Καλή χρονιά για μια καλύτερη πόλη το 2020
ΥΓ Διαβάστε το άρθρο ένα χρόνο πριν: Απλή ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και συνεργασίες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button